Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Голова уряду Нідерландів розповів про можливу реакцію на результати референдуму

У разі, якщо явка на референдумі у Нідерландах виявиться вищою за 30%, Угода про асоціацію України та ЄС не може просуватися далі без обговорення її змісту. Таку заяву зробив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте у ніч на 7 квітня.

«Нам доведеться почекати і подивитися, але очевидно, що противники (асоціації – Ред.) переконливо перемогли. Питання наразі у тому, чи досягнуто необхідний рівень явки», – сказав Рютте у телезверненні після завершення референдуму.

«Я вважаю, що у разі явки понад 30%, з такою перемогою противників, ратифікація (угоди – Ред.) не може рухатися вперед без обговорення», – додав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко також прокоментував попередні результати референдуму в Нідерландах.

Як повідомлялося, 6 квітня у Нідерландах проходив референдум щодо Угоди про асоціацію України з Європейським союзом. Остаточних результатів референдуму варто чекати до 12 квітня. Цей референдум не має обов’язкового характеру.

За інформацією екзит-полу, ратифікацію угоди з Україною підтримали 36% виборців. Проти угоди про асоціацію проголосувало 64% виборців. Щодо інформації про явку виборців, то спочатку йшлося про 29%, однак згодом компанія, яка проводила екзит-пол, уточнила дані, заявивши, що явка сягнула 32%. Референдум вважається таким, що відбувся у разі яквки щонайменше 30% виборців.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ