Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гончарук перевірить зарплату Подоляк за дорученням Зеленського

Президент України Володимир Зеленський доручив прем’єрові-міністру Олексієві Гончаруку перевірити зарплати керівників міністерств. А серед таких є і посада заступниці міністра культури Ірини Подоляк.
Ірина Подоляк

Як відомо у п’ятницю, 17 січня, відбулась зустріч президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Зеленський не прийняв відставку Гончарука, а навпаки – поставив перед ним низку невідкладних завдань.

“Я подумав ... Я вирішив надати вам шанс і шанс вашому Уряду, якщо...”

Зокрема, уряд повинен представити Главі держави нову концепцію заробітних плат керівників міністерств, відомств, державних компаній та їхніх заступників з урахуванням ситуації в країні.

“Це повинна бути нормальна заробітна плата. Ми розуміємо, що це дуже серйозні фахівці, але я хочу мати спільну думку з вами й міністрами, що такі зарплати можуть бути сьогодні в Україні у такій ситуації, в якій перебуває наша економіка. Коли ви і ваш уряд піднімете економіку — можна буде піднімати ці заробітні плати”, — наголосив Президент.

Та водночас Зеленський наголосив, що з тими, хто не погодиться працювати за запропоновану урядом зарплату, доведеться прощатися.

“Прийдеться прощатись”, — пояснив Глава держави.

Нагадаємо, як писало нещодавно Гал-інфо,заступниця міністра культури Ірина Подоляк отримала 394 710 грн зарплатні у грудні. Такі дані чиновниця оприлюднила в своїй електронній декларації.

Як депутатка "Самопомочі" 8-го скликання Подоляк стриже купони на культурі?

Як зазначено в декларації, поданій в Національне агентство запобігання корупції, частину доходу, яка становила 154 232 грн, Ірина Подоляк отримала 16 грудня 2019 року, а ще частину через 11 днів, 27 грудня, – 240 478 грн.

Додамо, що окрім того, під час зустрічі з Гончаруком президент наголосив на важливості зміцнення уряду шляхом проведення кадрових змін. “У мене немає жодної підстави думати про те, що хтось із них нечесна людина чи непрофесійні. Я пам’ятаю, яким чином ви добирали цей уряд, як ми спілкувалися з вами і з ними, як бачили їхню стратегію та їхню команду. Але ми з вами сьогодні хочемо зміцнення уряду. Тому я вас дуже прошу знайти слабкі місця й замінити тих чи інших керівників міністерств, згідно з їхніми професійними даними”, — сказав Володимир Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ