Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гончарук представив нового Голову Держгеокадастру

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук представив нового Голову Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Дениса Башлика, - інформують у прес-службі Секретаріату Кабінету Міністрів України.
Денис Башлик

ʺСьогодні ми тут, щоб докорінно змінити ставлення людей до сфери земельних відносин, зокрема до Держгеокадастру як органу, що надає адміністративні послугиʺ, — наголосив Олексій Гончарук.

Прем’єр-міністр поставив чіткі завдання новому керівнику: ʺЗа два місяці провести тотальну перевірку, очистити службу від усіх, із ким у людей асоціюється корупція в Держгеокадастрі. Оновити керівний склад через прозорі відкриті конкурсиʺ.

Глава Уряду наголосив, що вкрай важливо наступного року завершити ортофотозйомку: ʺЦе стане гарною основою для наповнення кадастрів, ми матимемо так звану Big data, що є незамінною для ефективного запуску земельної реформиʺ.

ʺВлітку вже маємо завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення. Щоби конфліктів у сфері земельних відносин не було. Це наша цільʺ, — підкреслив Олексій Гончарук.

Прем'єр-міністр звернувся також до трудового колективу: ʺЯкщо ви порядні і професійні люди, готові працювати, то, будь ласка, допомагайте новому керівнику. Маємо разом позбавитися від корупції та ʺсхематозівʺ. Якщо не згодні — уже звільняйтеся. Не гаймо часуʺ.

Зазначимо, що раніше Денис Башлик очолював Департамент міжнародної співпраці та ринку земель в Держгеокадастрі. Є ініціатором успішних масштабних міжнародних проектів зі Світовим банком, USAID, Kartverket. Співавтор низки інноваційних ініціатив у сфері ринку земель, зокрема щодо створення системи моніторингу земельних відносин.

Нагадаємо, нового Голову Держгеокадастру призначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 листопада 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ