Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гончарук запропонував ЄС перемовини щодо "Європейської зеленої угоди"

Як інформують у прес-службі Секретаріату Кабінету Міністрів України, програма Уряду передбачає амбітну мету — через 5 років Україна відповідатиме критеріям членства у ЄС.

Саме тому важливо синхронізувати політики з країнами-членами ЄС, зокрема, і у рамках ʺЄвропейської зеленої угодиʺ. Про це сказав Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час зустрічі із виконавчим Віце-президентом Європейської Комісії з питань ʺЄвропейської зеленої угодиʺ Франсом Тіммермансом в рамках робочої поїздки до Брюсселю.

ʺМи пропонуємо розпочати діалог щодо розвитку спільної дорожньої карти в рамках ʺЄвропейської зеленої угодиʺ. Зелена угода, насправді, про абсолютно прості щоденні речі. Про те, щоб люди дихали нормальним повітрям без викидів, використовували чисту питну воду, споживали безпечні продукти. Амбітна мета Євросоюзу — до 2050 року зробити Європу першим континентом, економіка якого не знищує природу. Україна готова стати невід’ємною частиною цієї історії успіхуʺ, — сказав Прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

В рамках Зеленої угоди ЄС буде переглядати поточні цілі щодо скорочення викидів вуглецю до 2030 року з 40% до 50-55%.

ʺМи з перших кроків будемо йти разом з ЄС цим шляхом. Україна вже розробляє свій другий національно визначений внесок відповідно до Паризької угоди та пакет законопроектів щодо національної моделі торгівлі викидами. Ми вже почали імплементувати українське законодавство до європейських нормʺ, — додав Олексій Гончарук.

Також Прем’єр-міністр повідомив Єврокомісару про наміри повністю інтегруватися до європейської енергосистеми (електромережі ENTSO-E) до 2023 року.

ʺНаша амбіція — трансформувати країну в сильну конкурентну економіку з цифровізованою та енергоефективною промисловістю, високорозвинутою інфраструктурою та гідним рівнем життя для людей.

Нагадаємо, минулого тижня Уряд створив міжвідомчу групу, що координуватиме подолання наслідків зміни клімату в рамках ʺЄвропейської зеленої угодиʺ (ʺEuropean Green Dealʺ).

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, Україна співпрацюватиме з найбільшим залізничним оператором Німеччини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ