Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гран Прі Австралії: кваліфікація

Пілот Mercedes Льюїс Хемілтон показав найкращий час у кваліфікації «нового формату» в Мельбурні. Новий формат кваліфікації підніс перший великий сюрприз. Повідомило видання F1-Ukraine.

Незважаючи на те, що перед стартом сезону 2016 були припущення, що у Ріо Харьянто будуть проблеми навіть з подоланням 107% кваліфікації, індонезійцеві вдалося залишити на останньому місці свого напарника Паскаля Верляйна, хоча німець не зміг виїхати з боксів на останню спробу через технічні проблеми.

Хоча через зіткнення з Роменом Грожаном в третій практиці, Ріо все одно буде стартувати з 22-го місця.

Бар'єр першого сегмента також не змогла подолати команда Haas в повному складі. Компанію Естебан Гутьєррес і Ромена Грожану також склали Данило Квят, Феліпе Наср і Маркус Ерікссон.

І якщо, Данило не зміг поліпшити свій час через технічні проблеми, то Феліпе Наср став першим, хто прорахувався з часом, який його «вибив» з кваліфікації. Прорахунком був пізній виїзд на трасу Насра, коли стало зрозуміло, що він не зможе показати результат за 90-секундний відрізок і піднятися вище 17-го місця.

У другому сегменті, як і у першому, Mercedes першими виїхали з боксів і очолили чергу машин на виїзді з боксів. Кожний гонщик зробив по одному швидкому колу, але далі «новий формат» багатьом не дав зробити більше.

Першою жертвою другій частині кваліфікації став Кевін Магнуссен. За ним по черзі вибули Джоліон Палмер, Дженсон Баттон і Фернандо Алонсо.

Помилка на швидкому колі коштувала виходу в заключний сегмент Валттері Боттас. Після нього час також минув для Ніко Хюлькенберга і Серхіо Переса.

Цікаво, що гонщики Force India покинули кокпіти своїх машин за півтори хвилини до кінця сегмента, по суті, здавшись заздалегідь. Це був перший тривожний знак.

Ще більше місцеві глядачі засмутилися тому факту, що першим таким, що вибув за підсумками третього сегмента став їх співвітчизник Даніель Ріккардо. Таким чином, Red Bull Racing була повільніше обох Toro Rosso.

Також по одному колу в сегменті проїхали Карлос Сайнс, Феліпе Маса і Макс Ферстаппен. Вони займуть сьоме, шосте та п'яте місця на стартовій решітці відповідно.

А третій сегмент завершився за чотири хвилини до клітчастого прапора. Пілотам Ferrari також вистачило одного кола, і вони покинули кокпіти, знаючи, що їм не хватить часу на фінальну спробу. Кімі Райкконен стартуватиме четвертим, а Себастьян Феттель - третім.

На фінальну спробу виїхали тільки пілоти Mercedes. Ніко Росберг зміг покращити час, але не зумів перевершити Хемілтона, який виграв заїзди з фантастичним часом 1.23,837.

Кумедною картинкою виглядало те, що ще до завершення таймінгу кваліфікації, багато пілотів вже встигли переодягнутися і давали інтерв’ю. Здається в паддоку не було жодної людини, яка б схвалила новий формат кваліфікації.

Нові шини UltraSoft так ніхто і не спробував. Не було потреби.

F1-Ukraine

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ