Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Греція може провести дострокові парламентські вибори 20 вересня

Греція може провести дострокові парламентські вибори 20 вересня. Про це повідомило Reuters.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас готовий був оголосити дострокові вибори у зв'язку з розколом всередині правлячої партії СІРІЗА щодо нової угоди з кредиторами на 86 млрд євро.

Очікувалося, що Ціпрас проведе зустріч зі своїми провідними радниками в четвер вдень перед тим, як прийняти остаточне рішення.

Одна група радників прем'єра закликала його провести вибори не пізніше, ніж протягом 20-27 вересня, щоб уряд зміг перебороти внутрішній розкол.

У той же час інша група радила Ціпраса проводити вибори не раніше 11 жовтня для того, щоб мати можливість імплементувати частину реформ, передбачених новою програмою фіндопомоги і побудувати довірчі відносини з кредиторами.

Одним з представників першої групи є міністр енергетики Греції Панос Скурлетіс, який вважає, що потрібно вирішувати питання розколу в правлячій партії швидко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ціпрас допускає проведення референдуму серед членів своєї партії СІРІЗА за угодою з кредиторами.

Як відомо, 20 серпня Греція отримала 13 млрд євро в рамках першого траншу фіндопомоги. При цьому 12 млрд з цих коштів будуть використані для погашення заборгованості, в тому числі і бридж-кредит, який надавався раніше.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ