Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Греція на межі гуманітарної катастрофи через мігрантів

Греція опинилась на межі гуманітарної катастрофи після того, як був закритий так званий балканський маршрут міграції до ЄС. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтервʼю виданню Berliner Morgenpost.

"В Центральну Європу прибуває дедалі менше біженців, тому що вони змушені залишатися в Греції. В цій країні виникла надзвичайна гуманітарна ситуація", - підкреслив Штайнмаєр.

Очільник німецького МЗС вважає, що країни Європи не повинні "позбавлятися проблем, ставлячи при цьому в скрутне становище своїх європейських партнерів".

Штайнмаєр підкреслив, що на грецько-македонському кордоні зібралися 100 тисяч осіб, "які намагаються виживати" в антисанітарних умовах.

Також глава німецької дипломатії наголосив на тому, що угода між Туреччиною та ЄС є правильним шляхом до виходу із ситуації.

Нагадаємо, 24 лютого Австрія та країни Балкан, якими пролягає так званий балканський маршрут мігрантів, що ним біженці дістаються з Греції до Німеччини, домовилися про посилення співпраці задля скорочення потоку мігрантів.

Пізніше, у березні, ЄС та Туреччина досягли угоди, покликаної зменшити потік мігрантів до Європи.

Згідно з угодою, країни ЄС почнуть повертати мігрантів, які прибули після 20 березня, до Туреччини з 4 квітня.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ