Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Греція не зможе сплатити борг МВФ 30 червня

Греція не зможе сплатити Міжнародному валютному фонду (МВФ) частину боргу обсягом у 1,6 мільярда євро 30 червня. Про це заявив речник грецького уряду ввечері в понеділок, 29 червня, передає інформагенція Reuters.

Таким чином Греція стане першою серед індустріально розвинених держав світу, яка не зможе вчасно розрахуватися із боргами перед МВФ, зазначає агентство.

Греція перебуває на порозі дефолту. У зв'язку з цим тамтешній уряд запровадив із 29 червня низку обмежувальних заходів, щоб запобігти відтоку капіталу з країни. Громадяни Греції мають право знімати зі свого карткового рахунку в банкоматах до 60 євро на день. У понеділок банки та грецька біржа залишилися зачиненими.

Європейські партнери Греції звинуватили уряд у Афінах в односторонньому припиненні переговорів із кредиторами та відсутності волі до компромісу. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав греків підтримати на референдумі 5 липня пропозиції міжнародних кредиторів, щоб уникнути колапсу грецького фінансового сектору та виходу країни з Єврозони.

DW.COM

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ