Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громадська рада при ДФС Львівщини пропонує скасувати фотофіксацію транспортних засобів на митниці

Скасувати наказ Львівської митниці ДФС про обов’язкову фотофіксацію транспортних засобів, що перетинають пункти пропуску по «зеленому коридору» на українсько-польському кордоні запропонувала Громадська рада при ДФС Львівщини.

Розпорядження про обов’язкове фотографування машин - є «ноу-хау» саме львівських митниць. Мета - підвищувати контроль. Втім, фахівці Громадської ради пояснюють, що дане нововведення здовжує процедуру перетину кордону, змушує митника залишати своє робоче місце, ввімкнутий комп’ютер та бігти фотографувати, а потім вносити фотознімки в комп’ютерну базу. Фотографування автомобілів дублює роботу камер відеоспостережень. Окрім цього, для забезпечення виконання наказу не було передбачено фінансування на закупівлю фотоапаратів. Працівники митниці купували фотоапарат самотужки. Оскільки він один для всіх - ним лише встигають ділитись. За словами голови митної комісії Громадської Ради Ярослава Бондара, дана інновація не показує ефективного результату, ускладнює процедуру та продовжує час перетину кордону.

Своє звернення Громадська рада надіслала до в.о. начальника Львівської митниці ДФС Василя Германа.

Нагадаємо, протягом тривалого часу  у пунктах пропуску «Корчова-Краківець», «Медика-Шегині», «Гребенне-Рава-Руська», на виконання вимог наказу керівництва Львівської митниці ДФС, застосовується фотофіксація транспортних засобів, які перетинають кордон по «зеленому коридору». Дане нововведення мало на меті виявлення можливих порушень громадянами України вимог ст. 471 Митного Кодексу України, а також – контроль за виконанням працівниками митної служби своїх повноважень відповідно до чинного законодавства та запобігання корупції. Натомість призвело до ускладнення митних процедур та появи черг на кордоні.

Посилений митний контроль для запобігання незаконному переміщенню товарів по «зеленому коридору» з фотофіксацією автомобілів, вмісту їх салонів та багажників вже застосовувався на пунктах пропуску Львівської митниці ДФС за аналогічним наказом від 9.10.2012 р. тодішнього очільника митниці Сергія Попазогло. У цей час виконання даного наказу призвело до таких же наслідків: значне збільшення часу очікування в чергах у пунктах пропуску на кордоні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ