Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Громадські та культурні діячі Львівщини закликають українську інтелігенцію виступити проти «реваншистів» у Верховній Раді

Громадські та культурні діячі Львівщини закликають українську інтелігенцію виступити проти «реваншистів» у Верховній Раді — про це сьогодні, 2 серпня, на прес-конференції повідомила відома львівська письменниця, політв’язень Ірина Калинець.
 «1 серпня на засіданні Верховної Ради стався безпрецедентний випадок — всесвітньо відомого українського письменника Івана Багряного, посмертного Лауреата Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, чий ювілей відзначатиметься у всьому світі, було названо «врагом народа», після чого Верховна Рада за одноголосної підтримки Партії регіонів, комуністів і більшості соціалістів відмовила у відзначенні його ювілею в Україні, — йдеться в заяві громадських культурних діячів. — Закликаємо всіх діячів науки, освіти, літератури, мистецтва, які живуть в Україні, дати відсіч реваншистам… Чи ви забули, що якщо циніки обіцяють «благоденствіє» всім, то це означає, що вони намагатимуться витравити з пам’яті кожного, що не «хлібом єдиним» сита людина, а духовністю? Що не випадково ці партії рекомендують представника людиноненависницької ідеології на Голову комітету з питань національних меншин». 
Під заявою підписалися: політв’язень, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, письменник Ігор Калинець, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, композитор Віктор Каменський, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, письменник Роман Іваничук, лауреат Державної премії ім. Т.Шевченка, письменник Роман Лубківський, професор-музикознавець Любов Кияновська, політв’язень, письменниця Ірина Калинець.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ