Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Громради Львівщини підтримали введення воєнного стану та звернулись до міжнародних інституцій

У четвер, 29 листопада, під час засідання Правління Громадської ради при Львівській ОДА, Громради Львівщини та Координаційна рада учасників АТО підтримали введення воєнного стану в Україні.

Також громадські лідери звернулись до міжнародних інституцій з проханням вжити усіх можливих заходів для звільнення з російського полону захоплених у Азовському морі українських моряків.

У тексті звернення, яке скероване Президенту України,  Представництву ООН в Україні, Парламентській асамблеї ради Європи та Постійному представництву України при Раді Європи, йдеться: «Українська влада повинна приймати жорсткі та ефективні рішення, спрямовані на захист та оборону суверенітету і територіальної цілісності нашої держави, одночасно, спрямовуючи свої сили і на забезпечення конституційних прав та свобод громадян. Рішення про введення військового стану у 10 областях – єдине можливе вірне рішення в умовах, що склалися. І громадськість Львівщини повністю його підтримує».

«Події, що сталися у неділю, 25 листопада - переломний момент в історії України. Обстріл і взяття у полон 23 українських моряків та захоплення російським агресором наших катерів у Керченській протоці призвели до прийняття владою важливого рішення щодо введення воєнного стану. Основною його метою є мобілізація усіх наявних у країні ресурсів для відсічі агресії, щоб протидіяти диверсійній і підривній роботі на території нашої держави», - зазначив голова громради при Львівській ОДА Андрій Болюбаш.

Також під час засідання, Громадська рада при ЛОДА спільно з головою області Олегом Синюткою та головами профільних громадських рад Львівщини створили  комісію з питань інформаційної безпеки.

«Завданням комісії стане оперативне донесення актуальної та суспільно-важливої інформації. Це буде консолідоване середовище громадян, журналістів, представників громадських рад, які пропрацюють механізм  отримання та подальшого розповсюдження інформації та забезпечення її достовірності», - додав директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

А ще у межах засідання прийняли рішення про притягнення до відповідальності осіб, що незаконно перекривають траси міжнародного значення автомобілями на іноземній реєстрації. Нагадаємо, це значно ускладнило прикордонний рух.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ