Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хресну ходу Московського патріархату не пустили в центр Житомира

Близько півсотні громадських активістів, учасників АТО, представників "Правого сектору" 18 липня протягом півгодини перекривали відрізок траси Житомир-Чернівці, не допустивши тим самим проходження хресної ходи УПЦ МП вздовж центральних вулиць Житомира.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зрештою, маршрут колони було змінено - до Спасо-Преображенського кафедрального собору кількасот вірян пішли обхідним шляхом, зокрема й через міське кладовище.

"Нашою метою було не допустити проходження ходи центральними вулицями Житомира, зокрема вулицею Чуднівською та по проспекту Миру, де дислокується 95-та Житомирська окрема аеромобільна бригада. Військовослужбовці цього підрозділу загинули у війні на сході України. З учасниками ходи нам вдалося дійти згоди, аби маршрут їхнього руху було змінено", - пояснив один із організаторів пікету Олег Черняхович.

Зазначимо, напередодні зустрічі колони хресного ходу Московського патріархату представники дев'яти громадських організацій і політичних сил Житомира подали до міської ради заявку на проведення пікету. У ній зокрема йдеться про те, що "прохід колони повз військові частини, на території яких прощалися з загиблими від рук агресорів, яких благословили священики УПЦ МП, є знущанням над пам'яттю українських героїв".

Правопорядок під час пікету та зустрічі колони забезпечували кілька десятків працівників патрульної поліції.

Як повідомляв Укрінформ, на кордоні Житомирської та Хмельницької областей 15 липня кількасот вірян зустріли хресну ходу Української православної церкви Московського патріахату з Почаївською іконою Божої Матері. Протягом дня у Романіському районі кількість учасників акції сягнула півтори тисячі, близько половини з яких є молодими людьми..

Відвідавши Житомир, прочани вирушать ще до чотирьох населених пунктів області. Після цього, 27 липня вони мають намір зустрітися з другою колоною паломників на Володимирській гірці у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ