Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Християнська етика, «рожеві півні» та гендерні пристрасті у Львівській облраді

Учора, 20 червня, відбулося засідання сесії Львівської обласної ради після якого депутати пішли на літні канікули. У сесійні залі вирували пристрасті довкола акції ЛГБТ спільноти, антидискримінаційної експертизи підручників, а згодом і християнської етики в школах.

Депутати-свободівці підготували два звернення та заяву з цього приводу. Натомість депутати підтримали лише одне із запропонованих звернень.

Текст звернення до Президента, ВРУ, Кабміну, а також до Ради національної безпеки та оборони України щодо побиття учасників акції протесту 17 червня 2018 року у Києві дещо скоротили та зробили більш нейтральним.

У зверненні йдеться про те, що депутати ЛОР засуджують «брутальні дії поліції України під час розгону мирних маніфестантів – націоналістичної та християнської молоді, які вийшли 17 червня на вулиці Києва, щоб захистити традиційні національні цінності і висловити протест проти маршу спільноти ЛГБТ у столиці країни, що є в стані війни».

«За» такий варіант ухвали проголосувало 50 депутатів.

Натомість заяву щодо «антидискримінаційної експертизи» підручників та пропагування гендерної ідеології Міністерством освіти України не прийняли.

Під час розгляду цього питання редакційна комісія пропонувала вилучити із тексту кілька спірних абзаців.

Зокрема: «Закликаємо Міністерство освіти України відмовитись від згубного шляху популяризації гендеру. Закликаємо дотримуватися відвічних цінностей, морального закону, заснованого Богом і утвердженого нашими предками, шанувати людську гідність, виховувати ці почуття в дітей та молоді».

Питання вилучення кількох принципових абзаців не підтримали обранці. А за рішення вцілому також забракло голосів, адже проголосувало лише 34 депутати.

Також вже втретє депутати не підтримали звернення до ВРУ, Президента, Кабміну з приводу викладання предмету «Християнська етика» в школах, як обов’язкового предмету. «За» проголосував 41 депутат. Для прийняття рішення забракло двох голосів.

Депутатка від «Свободи»  Мирослава Бабінська обурилася тим, що вже втретє депутати відмовилися підтримати звернення щодо викладання християнської етики в школах.

Також вона заявила, що у школах хочуть насаджувати дітям «збочений гендер» і згадала про нещодавню акцію ЛГБТ – КиївПрайду.

«Нас задовільняють рожеві півні?», - запитала вона у колег.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ