Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто в час карантину ліквідує помийницю під вікнами казарми в Яворівському гарнізоні?

Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо
1/3
У час карантину, коли необхідно провітрювати помешкання, під вікнами нової казарми, що на території Яворівського гарнізону (Львівщина), – стихійне сміттєзвалище. Будівельники замість того, аби повністю облагородити територію біля новобудови, залишили з тильного боку житла для військовослужбовців за контрактом повний безлад.

Як передає сьогодні, 22 березня, власкор Гал-інфо, вияснити, яка саме фірма зіпсувала життя новоселам казарми, що між 24 окремою механізованою бригадою та  житловим будинком №94, неподалік міжнародної автотраси Львів-Краковець, – вияснити годі. Та й, хто підписував акт прийому цього об’єкту – таємниця за сімома печатями. Адже зводили  чотири казарми в Яворівському гарнізоні дві будівельні компанії: яка з них так «накосячила» – знають лише в міністерстві оборони, але заходів не вживають.

Мешканці  нарікають, що із цієї помийниці щурі розбігаються 53-м військовим містечком Яворова, де проживає близько 3 тис. осіб. А в добру погоду цей величезний смітник кишить черв’яками та смердить.

«Зараз – карантин. Родини військових не можуть вийти на толоку й прибрати все це неподобство. Та й транспорту ми не маємо, аби цю гидоту вивезти», – каже дружина ветерана ЗСУ, вікна квартири якої виходять на  неблагоустроєне подвір’я військової казарми.

Не може тут навести лад  і комунальна служба Яворівської міської ради, бо територія 53 військового містечка входить до Яворівського гарнізону, що у віданні міністерства оборони. А методом толок забороняє працювати карантин, оголошений в державі через пандемію коронавірусу.

«Цікаво, а хто акт прийому цієї казарми підписував? Невже не бачили, що з тильного боку цього будинку будівельники натворили?», – ставить риторичне запитання учасник бойових дій.

«Треба, аби Головне квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України цим зайнялося. Там знають, хто будував та скільки грошей взяли за благоустрій. Нехай і оштрафують, і заставлять прибрати», – висловив думку військовий пенсіонер.

Однак його дружина заперечила: «Не сміши! У тому Києві лише знають, як піаритися під телекамерами.  А кому там в голові якийсь там Яворів з його гарнізоном та смердячою помийницею під вікнами?».

Нагадаємо, що торік у  53 військовому містечку Яворова (Яворівський гарнізон)  було збудовано гарні казарми для воїнів, що служать за контрактом: дві такі будівлі розташовані поблизу церкви Покрови Пресвятої Богородиці та офіцерського гуртожитку, а ще дві – між парканом постійного місця дислокації  24 окремої механізованої бригади та житловим будинком №94, неподалік каплички Богоматері. Урочисто казарми не відкривали, стрічки не перетинали. Акти прийому об’єктів підписували без надання їм гласності через ЗМІ.

Довідка Гал-інфо. Нагадаємо, що в червні 2018 року відбулася робоча зустріч колишнього  міського голови Яворова Павла Бакунця з начальником Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України, полковником Олегом Галушком.

Сторони обговорили проєкти 4 казарм для проживання військовослужбовців за контрактом.

За словами Олега Галушка, це будуть казарми поліпшеного планування – двоповерхова будівля, розрахована на 120 військовослужбовців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ