Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Хто зайняв вакантну посаду начальника юстиції Львівщини?

Як відомо, 2 січня начальник юстиції Львівщини Ярослав Жукровський підписав наказ про своє звільнення. Але хтось все однак має керувати державною установою. Тож Гал-інфо з’ясувало, хто обійняв вакантну посаду і чому.
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3

Відповідно до наказу, який підписала в.о. Державного секретаря, керівника Секретаріату Державного секретаря Міністерства юстиції Олена Косолапова, обов’язки начальника тимчасово виконує перший заступник Ярослава Жукровського – Роман Володимирович Мазур.

Екс-начальник юстиції Львівщини підписав наказ про своє звільнення

«Цікаво те, що згідно з цим документом виходить так,  що вакантна посада з’явилась швидше, аніж я, діючий начальник, був звільнений. Але ж на той час я ще нічого не підписував, я навіть не був ознайомлений зі змістом наказу», – зазначив Ярослав Журковський.

Чому екс-начальник юстиції Львівщини хоче повернути собі посаду?

Як з’ясувалось, наказ був підписаний 28 грудня 2017 року і вже у цьому документі зазначено: «У зв’язку з вакантною посадою начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області». Далі у документі написано таке: «Наказую покласти виконання обов’язків начальника … з 02 січня 2018 року на Мазура Романа Володимировича».

Гал-інфо вдалось поспілкуватись з Романом Мазуром, щоб зрозуміти хто і чому не пускав у суботу чинного начальника ГТУЮ у Львівській області Романа Жукровського. «Ніхто в суботу приватну охорону не викликав. На місці була тільки своя та, що є. У суботу не пропустили тому, що було подано міністерськими людьми наказ про звільнення Ярослава Жукровського. Він не був ознайомлений, бо його не було в управлінні. Ніхто з працівників не знав, що він на лікарняному».

На вході в адміністративну будівлю ГТУЮ у Львівській області (пл. М.Шашкевича,1) ми зустріли охоронця, працівника приватної фірми «Ефорт», яка надає послуги охорони даній державній установі. Під час розмови з ним з’ясувалось, що в п’ятницю (29 грудня) приїжджав керівник охоронної фірми «Ефорт» Віктор Пантюшев і дав вказівку не пускати начальника ГТУЮ у Львівській області Ярослава Жукровського на своє робоче місце.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ