Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Ігор Самотій: За останні три роки спортивна інфраструктура Львова зробила кілька кроків вперед

Цього року ЛКП «Спортресурс» у Львові активно взялося за капітальний ремонт кількох спортивних майданчиків.

Мова йде про скейт-майданчик та баскетбольний майданчик з полівініловим покриттям, трибунами, вуличними тренажерами та шаховими столами на вул. Винниченка, 4, мультифункційний майданчик для гри у футбол та баскетбол з резиновим покриттям і трибунами, зоною для воркауту (масовий рух, заснований на заняттях фізичною культурою із застосуванням тренувального обладнання в громадських об'єктах) та тренажерами на вул. Марка Вовчка, 3, та заміну покриття на міні-футбольному майданчику, що на вул. Ковельській, 67. За словами директора ЛКП «Спортресурс» Ігоря Самотія, у планах підприємства  - також реконструкція спорткомплексу у мікрорайоні Кастелівка та відкриття у Львові першого комунального клубу єдиноборств.

Основне завдання ЛКП «Спортресурс» - розвиток та підтримка спортивної інфраструктури міста. Іншими словами - відбудова спортивних майданчиків для мешканців Львова, - розповідає  Ігор Самотій. - Починаючи з 2016 року, наше підприємство відбудувало десять різних майданчиків на загальну суму 15 мільйонів гривень. Усі вони були в аварійному стані, а тепер на них активно займаються спортом як діти, так і дорослі. Станом на сьогодні на балансі ЛКП «Спортресурс» є 17 майданчиків, деякі з  них є мультифункційними.

На початок жовтня наше підприємство облаштувало та здало в експлуатацію чимало майданчиків для занять міні-футболом та баскетболом, дитячі майданчики з вуличними тренажерами та майданчики для занять воркаутом.

Зараз активно ведуться роботи по здачі в експлуатацію баскетбольного майданчика на вул. Винниченка, 4.  Уже проведені земляні роботи, змонтовано основу для подальшого встановлення спортивного покриття (полівінілу) та встановлені стовпці для монтажу огорожі. Також для скейт-майданчика на цій вулиці зроблено основу для подальшого встановлення фігур та огорожі.

Нещодавно у Львові відкрили мультифункціональний майданчик на вул. Чорноморській, 12. Як вдалося це зробити?

Майданчик було відремонтовано за позабюджетні кошти. Нашій організації вдалося залучити спонсора для фінансування усіх ремонтних робіт. На ньому можна займатися як міні-футболом, так і баскетболом. Загалом ми стараємося плідно працювати з приватним сектором. За спонсорські кошти нам також вдалося встановити 10 вуличних тренажерів на вул. Йосипа Сліпого, 33.

Що ще у найближчих планах ЛКП «Спортресурс» ?

Реконструкція спорткомплексу у Франківському районі на вул. Кастелівка, 8. Наразі проходимо усі бюрократичні процедури для отримання дозвільних документів, а безпосередньо до роботи приступимо уже наступного року. Під реконструкцією розуміється: облаштування трьох тенісних кортів, тренувального регбійного поля, бігових доріжок, трибун та адміністративної будівлі. До слова, у 2017 році наше підприємство там відремонтувало баскетбольний майданчик. Загалом  за останні три роки спортивна інфраструктура Львова зробила кілька кроків вперед.

Спортивні майданчики у Львові відбудовані ЛКП «Спортресурс» та повністю здані в експлуатацію

•        Вул. Чорновола, 45 (дитячо-спортивний майданчик)

•        Вул. Кошиця, 4 (міні-футбольне поле)

•        Вул. Винниченка, 4 (street work out майданчик)

•        Вул. Чорноморська, 12 (міні-футбольний майданчик з штучним покриттям, який було відремонтовано за позабюджетні кошти

•        Вул. Тернопільська, 13а (міні-футбольне поле з штучним покриттям)

Також зараз тривають активні роботи ЛКП «Спортресурс» на майданчиках за адресами Винниченка, 4, Марка Вовчка, 3, Медової Печери, 7-9, Ковельська, 67, Гната Хоткевича, 40-44 та Кастелівка, 8,

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ