Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ігор Воронченко відвідав Міжнародний Військово-Морський Симпозіум

У період 18-21 вересня 2018 року командувач ВМС Збройних Сил України адмірал Ігор Воронченко взяв участь у 23-му Міжнародному Військово-Морському Симпозіумі, що відбувався у Сполучених Штатах Америки. Про це повідомили у прес-службі Міністерства оборони України.

Захід традиційно проводиться раз на два роки у Коледжі ВМС США (м. Ньюпорт, штат Род Айленд). Цього разу у ньому взяли участь біля 80 командувачів ВМС і 70 командувачів берегової охорони з понад 120 країн світу. Тема 23-го Міжнародного Військово-Морського Симпозіуму: «Безпека, Порядок, Процвітання».

Важливість участі в Симпозіумі підтверджено необхідністю підтримання та розвитку військового співробітництва з військово-морськими силами країн-членів НАТО та партнерів, зокрема в контексті гарантування безпеки в районі Чорного та Азовського морів, оновлення ВМС ЗС України використовуючи нові стратегії та концепції розвитку, набуття нових спроможностей для протистояння сучасним викликам безпеці. Під час участі у Симпозіумі було з’ясовано роль інновацій та тенденції розвитку військово-морських сил як складової морської безпеки країн світу, їх ролі у захисті суверенітету і економічних інтересів держав, особливо протягом так званого «сірого періоду», який є властивим у ході гібридного протистояння або латентної фази конфлікту на морі. 

Адмірал Ігор Воронченко провів коротку зустріч з Секретарем оборони США Джеймсом Меттісом, декілька робочих зустрічей з іншими учасниками заходу, зокрема командувачами ВМС з країн НАТО і партнерів України - командувачем ВМС США адміралом Джоном Річардсоном, керівниками регіональних командувань та флотів ВМС США, командувачами національних ВМС Великої Британії, Туреччини, Італії, Норвегії, Швеції, Франції, Болгарії, Румунії, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Грузії. Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України розповів про поточну ситуацію на Чорному і Азовському морях щодо агресивних дій Російської Федерації.

Крім того, до стратегічних партнерів України було доведено бачення стосовно виконання вимог Стратегічного оборонного бюлетеня, опрацювання Стратегії ВМС ЗС України 2035, отримано рекомендації і поради щодо їх реалізації за принципами і підходами країн НАТО та Європейського Союзу. Було визначено перспективи напрямів військового співробітництва Військово-Морських Сил Збройних Сил України, зокрема можливої допомоги в розвитку національного військового флоту та участі сил національного флоту у спільних навчаннях у Чорноморському регіоні під проводом НАТО. Делегація Військово-Морських Сил Збройних Сил України відчула величезну підтримку нашої державі з боку країн-партнерів у боротьбі за відновлення територіальної цілісності, суверенітету та у питаннях подальшого реформування і розвитку національного військово-морського флоту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ