Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Імовірність, що з коаліції вийдуть нові фракції, сьогодні зросла, – Ігор Луценко

«Стан коаліції – на рівні палати інтенсивної терапії з імовірністю переходу в реанімацію з найгіршим сценарієм», – висловив переконання у коментарі «Гал-інфо» народний депутат від фракції «Батьківщина» Ігор Луценко.
Фото з vasi.net

«Все дуже погано, тому що люди, котрі раніше керували коаліцією, намагаються так само керувати нею й надалі, але голосів в них вже немає. Тому потрібно якось, врешті-решт, домовлятися з партнерами по коаліції. Але цього ніколи не робилося. Й сьогодні я не бачу жодного бажання виконувати ті вимоги (що їх вчора, 14 вересня, озвучила Юлія Тимошенко та голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк. – Гал-інфо). По факту бачу невиконання, ігнорування», – сказав Ігор Луценко.

Він висловив думку, що коаліції де-факто уже не існує, хоча БПП старається створити видимість її функціонування.

«Я вважаю, що де-факто реальної коаліції в нас немає. Якщо голосів вистачати не буде, це стане очевидно, тому вони будуть створювати видимість існування коаліції. Відповідно зараз вони намагаються показати свою силу, продемонструвати, що можуть обійтися, так би мовити, без менших братів, залучаючи голоси позафракційних та «Опоблоку». Питання, отже, у тому, наскільки ці очевидні речі (про розпад коаліції. – Гал-інфо) стануть формалізованими», – зазначив народний депутат.

Із його точки зору, імовірність формалізації розпаду коаліції вища за ймовірність перезавантаження.

«Мені здається, що скоріше все йде до розпаду, аніж до якогось перезавантаження чи реформування коаліції. Скоріше зараз тенденція негативна. Сьогоднішній день показав, що радше росте імовірність, що будуть ще виходи з коаліції, аніж це було станом навіть на вчора», – сказав Ігор Луценко.

Він додав, що «Батьківщині» бракує порозуміння не з усіма членами коаліції. «Самопоміч» становить виняток.

«Ми з «Самопоміччю» дуже близько в цій ситуації. З ними ми спілкуємося найбільше (в межах коаліції)», – зазначив він.

На думку Ігоря Луценка, юридичним та політичним наслідком можливого розпаду коаліції стануть дострокові парламентські вибори, які не конче є злом для країни.

«Якщо брати ізольовано, то, звісно, перевибори, це певна проблема. Але якщо не ізольовано, то це означає, що в народу є можливість відповідно до того, що відбувається в сфері корупції, оборони, конституційного процесу, висловити своє ставлення. Це може бути позитивом для країни», – заявив народний депутат.

Утім, він не виключив імовірність утворення фактичної коаліції за участі Опозиційного блоку.

«Якщо ми не можемо приймати закони, то треба знайти такий парламент, який здатен приймати закони. А, отже, потрібні перевибори. Але теоретично можна допустити, що може існувати фактична коаліція Опозиційного блоку і провладної фракції НФ – БПП», – сказав Ігор Луценко. 

Розмову вів Сергій Стуканов. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ