Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Уряд України візьме участь у «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності»

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження щодо участі Уряду України у міжнародній ініціативі «Коаліції дій для сприяння досягненню гендерної рівності», започаткованій структурою Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) спільно з урядами Мексики та Франції та спрямованій на досягнення помітних результатів в питанні гендерної рівності. Про це повідомили 21 жовтня у пресслужбі МЗС.

Після отримання відповіді від Секретаріату ООН Жінки у рамках цієї міжнародної ініціативи Уряд України стане членом коаліцій «Гендерно-зумовлене насильство», «Економічна справедливість та права» та «Технології та інновації для гендерної рівності». 

Приєднання до зазначених коаліцій стане підтвердженням у широкому міжнародному форматі євроінтеграційних прагнень України та реалізації нашою державою міжнародних зобов’язань у сфері прав людини, боротьби з дискримінацією та забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, особливо в умовах агресії та окупації частини території України.

Очікується, що участь Уряду України в реалізації зазначених тематичних напрямів забезпечуватиметься шляхом об’єднання зусиль профільних міністерств та відомств в імплементації відповідних національних заходів.

Довідка:

Коаліції дій  для сприяння досягненню гендерної рівності - це міжнародна ініціатива, яка була започаткована структурою Організації Об'єднаних Націй з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки) та урядами Мексики та Франції у рамках Форуму рівності поколінь (Generation Equality Forum) - глобального зібрання з питань гендерної рівності.

До Коаліцій дій приєднуються держави-члени ООН; організації громадянського суспільства, зокрема жіночі та молодіжні організації; приватний сектор (включаючи благодійні організації); агентства системи ООН та інші міжнародні організації.

Коаліції дій з гендерної рівності охоплюють наступні 6 тематичних напрямів: 

  1. гендерно зумовлене насильство;
  2. економічна справедливість та права;
  3. фізична недоторканість, сексуальне та репродуктивне здоров’я та права;
  4. феміністична діяльність для захисту кліматичної справедливості; 
  5. технології та інновації для забезпечення ґендерної рівності;
  6. феміністичний рух та лідерство. 

Коаліції дій спрямовані на виконання однієї із задач Форуму рівності поколінь, а саме, досягнення помітних результатів в сфері гендерної рівності у втіленні кампанії «Десятиріччя дій ООН» (2020 – 2030рр.), спрямованої на досягнення Цілей Сталого Розвитку (ЦСР).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ