Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інна Богословська - політична мінливість та кондомініум Криму

Інна Богословська - черговий кандидат у президенти із нульовими шансами та зайвими 2,5 мільйонами гривень.

Ці вибори стануть другими для екс-регіоналки -  у 2010 вона переконала в своїй чесності лише 100 тисяч українців. Ми розповідаємо, хто така Інна Богословська та що пропонує виборцям. 

Інна Богословська

Політична програма:

Інна Богословська-президент обіцяє у своїй діяльності спиратися на Віче українського народу та громадські організації, досягти народовладдя та захистити громадян.

Звільнити Донбас політик збирається за допомогою миротворчих сил ООН, а Крим "через побудову нової системи безпеки та контролю у Чорноморському регіоні". Крім цих тверджень, у її програмі нічого не сказано про окуповані та анексовані території України. Очевидно, пропозиції Богословської настільки прості та зрозумілі, що не потребують жодних процедур і пояснень. Цікаво, що змушувало її чекати майже 5 років, щоб нарешті оприлюднити свої плани?

У сфері економіки екс-регіоналка забезпечить енергонезалежність та контроль над природними монополіями, але найприємнішою є обіцянка зробити в Україні найнижчі податки в Європі. Дуже нагадує Податковий рай Балашова. До слова, обоє вже встигли провести радіодебати. Сподіваємось, що Богословська та Балашов об’єднають зусилля. Окрім того, вона обіцяє розвивати ІТ-сферу та на 100% забезпечити Україну покриттям 5G.

Богословська як і багато кандидатів пропонує своє бачення актуального нині питання українських с/г земель. Вона пропонує не продавати їх, а створити ринок оренди. Держава ж буде контролювати ціноутворення та правила експлуатації землі.

Для освіти та науки кандидат у президенти залучить інвестиції, які "відкриють нам шлях до світу". Вчителі та викладачі отримають більші зарплати та опанують сучасні методики. Наукові проекти отримають фінансування на принципах приватно-державного партнерства.

У культурі Богословська планує використати мультикультурність як ресурс для побудови спільного щасливого майбутнього. Також вона обіцяє інвестиції для різних галузей та "зробити все для створення української політичної галузі". Українську мову Богословська збереже єдиною державною і забезпечить вивчення мов міжнародного спілкування – англійської та (увага!) російської. Наша редакція і, мабуть, велика частина України пропустили той момент, коли російська стала мовою міжнародного спілкування. Тому її обіцянку доволі складно зрозуміти.

Принагідно кандидат у президенти проведе електронний перепис населення та організує призначення на посаду через публічні конкурси. За допомогою народного Віче буде прийнято новий закон про політичні партії, який ліквідує політичну корупцію. Він буде передбачати реальне членство та прозоре фінансування, а також процедуру відкликання депутатів та Президента.

Чесність правосуддя забезпечиться через вибори суддів за допомогою громад. Мирові судді обиратимуться на 2 роки, судді середньої ланки – на 5, а судді вищого рівня – довічно. Буде скасовано недоторканість та введено обов’язок публічно звітувати про доходи.

Коментар політолога та журналіста Сергія Стуканова:

Політик, характерною особливістю якої є вміння швидко перевзуватися, вдаючи непричетність до партії, чільним членом якої була іще вчора. Так, Богословська дуже вчасно зістрибнула з Титаніка, що потягнув за собою Януковича, Азарова, Чечетова, Богатирьову тощо (пам'ятаєте ще таких?), але не Інну Германівну, хоча вона входила до політради ПР. Зрештою, в біографії Богословської кілька подібних різких поворотів. Це проросійський політик, яка не соромилась пропонувати російсько-український статус Севастополя й лобіювала Харківські угоди. До слова, це й не перша її спроба балотуватися на президентство. 2010 року вона виконувала роль технічного кандидата з метою відволікти голоси Юлії Тимошенко й набрала... 0,4%. Не думаю, що цього разу її результат бодай трохи покращиться.

Що відомо про особу Інни Богословської?

У 2013 році Інна Богословська покинула "Партію Регіонів" і з того часу активної участі в політиці не брала. Проте деякий час вона нагадувала про своє існування через телебачення, де вона з’являлася дуже часто.

Після анексії Криму Богословська неодноразово повторювала свою божевільну ідею встановити над півостровом подвійний російсько-український контроль – кондомініум. Подібні заклики були і на її білбордах у 2009 році в Криму, коли вона теж балотувалася в президенти. Тоді ялтинська організація «Батьківщини» попросила СБУ та ГПУ перевірити рекламу Богословської. Правда, тут також чітко видно політичний мотив, адже Тимошенко та Богословська були головними суперниками-жінками на тих виборах.

Один із кримських білбордів у 2009 році

На початку минулого року в ефірі ZIK Богословська запропонувала залучити до процесу повернення Криму також Туреччину. За кілька місяців до цього вона включила цю державу до вищезгаданого кондомініуму над півостровом. Очевидно, на її думку, Кримом тепер мають опікуватись три держави.   

За минулий та позаминулий рік Богословська ходила на телебачення як на роботу. Її улюбленими каналами стали ZIK та 112, де вона активно виступає в ролі експерта у всіх сферах. Богословська коментує, свариться, влаштовує бійки та покидає студію посеред ефіру. Хоча ще до Майдану вона розридалася в програмі Шустер Live через те, що на екранах одна "жовтизна, шоу, все купується і робляться акції для політичних конкурентів". Як бачимо, за кілька років її думка кардинально змінилася – тепер Богословаська сама створює екшн на телебаченні. Влітку вона дала ляпас Червоненку, нещодавно посварилася із ведучим "Прямого", який не дав їй додаткового часу і пішла з ефіру. У 2012 році ще один політик-скандаліст Олег Ляшко назвав Богословську "відьмою, яка п'є зілля і йде на ефір, щоб поливати брудом". Позаминулого року екс-регіоналка розповіла, що в лідера радикалів комплекс нетрадиційної сексуальної орієнтації. Це стало відповіддю на розповідь члена Радикальної партії про візит Богословської до нього з проханням дати грошей.

За свою політичну кар’єру Богословська встигла побувати у багатьох партіях. Вона починала із "Партії Зелених", у якій пробула лише рік, далі влаштувалася в "Трудову партію" Сергія Тігіпка, з якою вперше потрапила до парламенту. У 2001 році вона очолила Контитуційно-демократичну партію, яка за кілька років стала політсилою "Віче". Із нею Богословська брала участь у виборах до Ради в 2006, проте не пройшла. Але вже наступного року на позачергових виборах Богословська стала членом "Партії Регіонів" і пройшла в Раду четвертою в списку. Тут варто зазначити, що перед появою її імені в списку "регіоналів" Богословська виступала на Помаранчевому майдані Ющенка (див. відео в кінці матеріалу). У 2009 році перед президентськими виборами покидає фракцію Партії Регіонів, щоб вести свою кампанію. Головною метою участі Богословської на тих виборах було відібрати якомога більше голосів у Юлії Тимошенко – головної суперниці лідера "регіоналів" Віктора Януковича. Набравши на виборах лише 0,4%, вона повертається до "синьо-білих". Із ними вона потрапляє знову до Ради в 2012, але повторно покидає і фракцію, і партію під час Євромайдану. Це сталося після силового розгону 30 листопада. Депутатка сказала, що в Україні почався сценарій розвалу країни на частини і закликала мешканців сходу та півдня піднятися, якщо вони "не хочуть жити в путінській Росії і бути бидлячими козлами в цій бидлячій нео-імперії".

Також є інформація, що в 2003 році Богословська почала обслуговувати інтереси олігарха Фірташа та міністра Бойка. Про це розповідав журналіст розслідувач Сергій Лещенко. Існують припущення, що Фірташ займався фінансування передвиборчої кампанії Богословської на виборах у 2010.

Декларація Інни Богословської

У 2017 році політик заробила всього-на-всього 42 тис. гривень. Така сума їй надійшла від Всеукраїнської громадської організація "Віче" як зарплата. Зате готівкою і на рахунках в банку в екс-регіоналки суми пристойніші. Вдома вона тримає 180 тис. доларів, 90 тис. євро і 2,8 млн гривень. На банківських рахунках у неї розміщено 440 доларів та 471 євро.

Також майже 500 тис. гривень вона позичила в Романа Станіслава та взяла кредит у «Приватбанку» розміром 47 448 гривень.

Згідно декларації власного житла в кандидата в президенти немає. Богословська користується на підставі договору позички житлом площею 138 м кв. та зареєстрована в харківській квартирі матері на 100 м кв.

Цього року Богословська вирішила доволі оригінально внести президентську заставу - 2,5 млн гривень вона принесла до ЦВК в чорному пакеті

Із цінного рухомого майна в Богословської дві норкові шуби та одна з ягняти (явно не сподобається захисникам тварин), дві вечірні сукні, пальто, кілька старовинних кілець, сережки, кольє і 12 позицій ювелірних виробів. Також вона має кілька картин, меблі і комплект з двох бронзових столів та італійських люстр. Ні дати набуття права власності, ні ціни вищеперерахованих об’єктів у декларації не вказано.

Їздить Богословська на Toyota Camry 2017 року, яку придбала за 690 тис. гривень. Окрім того вона є власницею двох компаній: "Курсстенмаш" і "Юридична міжнародна служба". Як і Геннадій Балашов, якого ми вже згадували, Богословська також володіє криптовалютою – в неї біткоїнів на 152 400 гривень.

Політична кар’єра

У 1998 році Богословська вперше обралася до Верховної Ради від партії "Трудова Україна". До цього працювала адвокатом та керувала власною аудиторською та юридичною компаніями.

У 2001 році Богословська очолила Конституційно-демократичну партію. Через два роки політсила отримала назву "Віче".

У 2007 році Богословська – народна депутатка від «Партії регіонів». Згодом, у 2012 вона знову проходить у Раду за списком «регіоналів».

Х з'їзд Партії Регіонів. Зліва направо: Богословська, Богатирьова, Янукович, Азаров, Рибак, Шуфрич.

Від жовтня 2009 по 2010 роки кандидат у президенти Богословська створює політичний виборчий блок "Острів Крим". Її соратником став політик Рустам Темиргалієв, який після анексії Криму перейшов на бік окупаційної російської влади.

На виборах Президента в 2010 році вона набрала 0,41% голосів - це трохи більше 100 тис. українців. Для участі в перегонах вона тимчасово покинула "регіоналів", проте невдовзі до них повернулася. 

У листопаді 2013 на початку Революції Богословська вчасно виходить з "Партії Регіонів" та починає активно підтримувати Майдан, проте це її не рятує. Вона покидає велику політику і йде у велике телебачення. 

Відео, яке запам'яталось:

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ