Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інспекція Держархбудконтролю міськради призупинила виконання будь-яких будівельних робіт на пл. Підкови, 1

26 червня 2006 року Інспекція Держархбудконтролю Львівської міської ради відповідним приписом призупинила виконання будь-яких будівельних робіт на пл. Підкови, 1, — повідомила прес-служба Львівської міської ради.  Під час проведеної перевірки було встановлено, що роботи з реконструкції з розширенням за рахунок мансардних приміщень колишньої гауптвахти під кафе-бар проводяться з порушенням погодженого проекту.
За словами начальника управління охорони історичного середовища Андрія Левика, роботи призупинені до тих пір, поки фірма не доопрацює проект відповідно до вимог реставраційного завдання і не погодить його в управлінні. Таке рішення прийнято на засіданні консультативної ради, яке відбулося за дорученням міського голови Андрія Садового в управлінні охорони історичного середовища.
Нагадаємо, що у зв’язку з конфліктною ситуацією, яка склалася навколо будівельних робіт на пл. Підкови,1, міський голова Львова Андрій Садовий доручив управлінню охорони історичного середовища терміново організувати і провести засідання Консультативної Ради до якої увійшли: професор завідувач кафедри реставрації НУ «Львівська політехніка» Микола Бевз, архітектор, заступник директора Львівської галереї мистецтв Микола Гайда, директор інституту “Містопроект” Микола Кошло, начальника управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик та інші.
Цей будинок — пам’ятка архітектури ХІХ століття місцевого значення, у якому колись розміщувалась гауптвахта. Контроль за виконанням робіт здійснює ДАБК Львівської міської ради, авторський нагляд — ТзОВ “Лекало”, фірма, яка виконувала проект.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ