Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Інститут гірничо-хімічної промисловості розробив комплексний проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища

Управління житлово-комунального господарства ЛМР виступило замовником на розробку загальної концепції рекультивації Львівського сміттєзвалища та відбору біогазу відповідно до нормативів України та Євросоюзу. Для цього з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 80 тисяч гривень. Відповідне розпорядження підписав міський голова Андрій Садовий – повідомили „Гал-іnfо” у прес-службі Львівської міської ради.
Комплексний проект рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, включаючи сховище кислих гудронів та розробку загальної концепції рекультивації сміттєзвалища  і відбору біогазу, відповідно до нормативів України та Євросоюзу розробило ВАТ «Інститут гірничо-хімічної промисловості».
У звіті запропоновано при проведенні рекультивації мінімально виходити за межі земельного відводу. Для цього пропонується розчищення поверхні з мінімальною товщиною відходів для організації на розчищення площі кар’єру необхідного ґрунту. Рекомендовано провести заходи з консервації кислих гудронів, у результаті яких припиниться негативний вплив кислоти на довкілля, буде створена можливість планомірного відбору гудрону для утилізації, звільниться територія для розширення звалища тощо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ