Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Інтернет-провайдерів каратимуть за доступ до піратських сайтів

Україна в рамках ефективного захисту прав інтелектуальної власності повинна внести зміни в законодавство, яке передбачатиме покарання для осіб, причетних до підтримки і створення піратських сайтів. Про це повідомив керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж в інтерв'ю УНІАН.

«Повинен бути закон, який передбачав би серйозну відповідальність за зміст піратських сайтів. Ми повіримо в серйозні наміри України боротися з піратськими сайтами тільки тоді, коли буде передбачено покарання для осіб, причетних до підтримки піратських сайтів», - сказав він.

Крім того, Бердж заявив, що в законодавстві повинно бути передбачено покарання для юридичних компаній, зокрема, інтернет-провайдерів за вільний доступ до піратських онлайн-ресурсів.

«Провайдери інтернет-послуг також повинні нести певну правову відповідальність за те, що вони роблять. Інакше покінчити з інтернет-піратством неможливо», - сказав він.

Представник ЄС наголосив, що така відповідальність була передбачена в законі «Про внесення змін до Закону «Про кінематографію» та інших законів України щодо підтримки виробництва національних фільмів», однак цей закон був ветований Президентом з інших причин.

Ми закликаємо Верховну Раду якомога швидше розглянути цей документ і прийняти відповідні зміни в законодавство», - підкреслив він.

Бердж також зазначив, що недавня хвиля закриття в Україні піратських онлайн-ресурсів є великим кроком вперед для ефективного захисту прав інтелектуальної власності, однак цього буде недостатньо.

«Один сайт закрили, інший – з'явився. Це битва, яка постійно триває», - коментує він.

За словами представника ЄС, у разі нехтування правом інтелектуальної власності, таким чином, не виконуючи зобов'язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС, Україні загрожує погіршення відносин з Європейським Союзом.

«У разі невиконання (зобов'язань України – УНІАН) Угода передбачає відповідні механізми для вирішення таких ситуацій у межах наших відносин. Таким чином, ми говоримо не про санкції, а про можливість зміни положення справ щодо то, що в наших силах зробити, щоб вирішити ситуацію», - підсумував він.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ