Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Іран не має намірів віддавати "чорні скриньки" зі збитого літака МАУ

"Чорні скриньки" українського пасажирського літака Boeing-737, який розбився під Тегераном залишаться в Ірані і будуть розшифровані на іранській території.

Про це, як повідомило в неділю іранське агентство Tasnim, інформує УНН.

"Бортові самописці українського лайнера, що розбився під Тегераном, залишаться в Ірані і будуть розшифровані на іранській території", - заявив член парламентського комітету з розвитку іранського меджлісу Фараджулла Раджабов.

За його словами, "вивченням інформації, що знаходиться в "чорних скриньках", займеться іранське Міністерство доріг та міського розвитку".

"Наша (іранська - ред.) політика полягає в тому, щоб "чорні скриньки" залишилися тут (в Ірані - ред.) і тут же були розшифровані", - зазначив Раджабов.

Раніше в Ірані вже робили заяви, що "чорні скриньки" літака МАУ мають залишитися у них. Також Іран попросив у США і Францію допомоги з розшифровкою "чорних скриньок" літака МАУ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, літак регулярного рейсу PS 752 Тегеран-Київ авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) розбився в Ірані вранці 8 січня. У літаку було 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі 176 осіб загинули. І лише 11 січня Іран офіційно визнав, що збив український пасажирський літак авіакомпанії МАУ. 

25 січня Глава Міністерства закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що винний у збитті українського літака перебуває у в’язниці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ