Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

IT Generation: Українці можуть безкоштовно здобути освіту в галузі ІТ

Мінцифра запускає новий проєкт IT Generation для навчання ІТ-спеціальностей
Photo by form PxHere

Мінцифра разом із партнерами, блокчейн-екосистемою Binance та Львівським ІТ Кластером, запускає новий проєкт IT Generation. Завдяки йому українці зможуть безоплатно отримати професію у сфері IT. У липні почнеться прийом заявок від шкіл. А вже в серпні — від  студентів. Проєкт реалізується за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та Проєкту ПРООН «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні».

В Україні наразі нараховується більше 10 млн внутрішньо переміщених осіб, а ІТ залишається однією з небагатьох індустрій, які продовжують стабільно працювати та розвиватися. Незважаючи на повномасштабну війну, українські ІТ-компанії зберігають свої потужності, виконують контракти, а отже, потребують кваліфікованих працівників. 

Основна мета IT Generation — допомогти талановитим українцям знайти себе в одній з найперспективніших сфер, продовжити працювати та розвивати українську економіку заради перемоги та успішного майбутнього нашої держави. 

«Ми розуміємо, що освіта та можливість опанувати нову професію в нинішніх умовах надзвичайно важлива. Сьогодні ми запускаємо пілотний проєкт IT Generation. Він ляже в основу масштабного національного проєкту, який запуститься найближчим часом і дасть можливість 60 тисячам українців здобути безоплатну та якісну ІТ-освіту. Так ми зможемо вирішити кадрову проблему в IT, що дозволить галузі  розвиватися швидше. Разом з тим ІT Generation дасть можливість людям, що втратили роботу через війну, знайти себе в новій перспективній галузі»,  —  зазначає Михайло Федоров, Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації України. 

Навчання за програмою триватиме від 2 до 6 місяців. У проєкті зможуть взяти участь  громадяни України віком від 21 до 60 років, які не здобувають формальну освіту та не мають кваліфікації й досвіду роботи в ІТ.  Рекомендований рівень володіння англійською мовою — В1 (середній). 

Учасники програми зможуть вивчати:

Blockchain Development, FrontEnd, QA, JavaScript, Python, Java, а також нетехнічні програми: ProjectProduct Management, UX/UI design, Digital Marketing, Business Analysis, HR. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ