Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кабмін планує розробити законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів. Опитування

Кабмін планує розробити законопроект про легалізацію одностатевих шлюбів, - НВ.

Кабінет міністрів в рамках Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року до 2-го кварталу 2017 року планує розробити законопроект про легалізацію в Україні зареєстрованого цивільного партнерства для різностатевих і одностатевих пар.

Про це йдеться у розпорядження Кабміну від 23 листопада 2015 р. № 1393-р Про затвердження плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року.

Проект закону буде розроблятися з урахуванням майнових і немайнових прав, зокрема володіння та наслідування майна, утримання одного партнера іншим в разі непрацездатності, конституційного права несвідчення проти свого партнера.

Національною стратегією також передбачається внести зміни розроблення та подання на розгляд Кабінету Міністрів законопроекту про внесення змін до  Закону Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні щодо приведення у відповідність з положеннями актів права ЄС переліку підстав, за якими забороняється дискримінація, включаючи заборону дискримінації на ґрунті сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності та розширення переліку форм дискримінації та  дискримінації за асоціацією.

Крім того, передбачається забезпечення покарання за злочини, скоєні з мотивів нетерпимості за такими ознаками, як раса, колір шкіри, релігійні переконання, сексуальна орієнтація, транссексуальність, інвалідність,  мова.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ