Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін схвалив Стратегію виконання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат

Кабінет Міністрів своїм розпорядженням схвалив Стратегію виконання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат – повідомляє сайт Кабміну.
Ухвалена Стратегія визначає основні напрями і шляхи збереження та відновлення унікальних природних комплексів Карпат, що мають важливе природоохоронне, наукове, освітнє, рекреаційне, оздоровче і ресурсне значення. Виконання завдань, визначених Стратегією, забезпечить запобігання негативному впливові на гірські екосистеми та організації скоординованої з екологічної точки зору діяльності в Карпатському регіоні.

Урядова Стратегія охорони Карпат визначатиме формування збалансованої з екологічної точки зору політики і розроблення програм просторового планування, спрямованих на охорону та сталий розвиток Карпат.
Завданнями Стратегії є проведення системних прикладних наукових досліджень, здійснення заходів щодо впровадження альтернативної енергетики, збалансованого використання і відтворення біо- та ландшафтного різноманіття Карпат. Одним з пріоритетних завдань Стратегії є формування екологічної системи Карпат, як однієї з важливих складових загальноєвропейської екомережі.
Успішна реалізація Стратегії сприятиме розв’язанню комплексу проблем щодо оздоровлення довкілля, збереження та примноження природних багатств, генофонду рослинного і тваринного світу та культурно-історичної спадщини регіону, поліпшення соціально-економічних умов проживання населення, підвищення рівня екологічної обізнаності громадськості.
 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ