Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Канада розширила санкційний список проти Росії

Канада внесла ще 15 людей у списки, щодо яких діють персональні санкції, запроваджені проти Росії через її дії в Україні. Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Канади.

Серед цих осіб – шестеро «депутатів Держдуми РФ», які були обрані на території тимчасово окупованого Криму.

У повідомленні МЗС Канади відзначається, що санкційний список поповнився «для підтримки необхідного тиску на Росію, доки вона повністю не виконує свої міжнародні зобов'язання щодо України».

«Канада не підтримує легальність і підсумки виборів, проведених на окупованому Кримському півострові, як ніколи не визнає незаконну анексію Росією Криму і Севастополя», – заявили в МЗС.

8 листопада Рада Європейського Союзу на рівні міністрів фінансів затвердила новий список офіційних осіб Криму, до яких буде застосовано санкції за порушення територіальної цілісності України. До списку було додано прізвища шести так званих «депутатів Держдуми РФ», обраних в окупованих Криму і Севастополі.

Санкції, зокрема, передбачають заморожування активів і заборону на поїздки, які поширені на 152 осіб і 37 юридичних осіб. Ці заходи були запроваджені в березні 2014 року і було продовжено у вересні 2016 року до 15 березня 2017 року.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ