Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кандидатів у мери Львова викликали на публічні дебати: поки що ніхто не погодився

У Львові 18 жовтня в новому корпусі УКУ (вул. Козельницька) організовують публічні дебати кандидатів на посаду міського голови Львова. Про це сьогодні, 13 жовтня, під час прес-конференції голова правління ЛГО «Комітет виборців України» Соломія Саврук.

Дебати мають намір провести в рамках спільного проекту «Детектор для кандидатів».

Як пояснив керівник проекту «Детектор для кандидата» (ФРГО ЗУРЦ) Левко Довган, однією із найважливіших ланок місцевих виборів є, безумовно, вибори міського голови.

«Це не лише дотримання норм законодавства, але й активна дискусія в суспільстві. Дебати можуть сприяти демократичним перетворенням в країні та усвідомленому вибору виборців. Окрім того, проект дає можливість кандидатам публічно зустрітися та подискутувати з опонентами. В дебатах можуть взяти участь і громадяни, які будуть присутні під час дискусії», - зазначив він.

Левко Довган  додав, що такі дебати вже пройшли у Самборі, Дрогобичі, Стрию, Червонограді, Бродах, Золочеві, Городку. Тепер їх мають намір провести у Львові.

«Усі претенденти отримали запрошення, і ми сподіваємося на їхню участь у дебатах. Ми очікуємо від кандидатів високого рівня відповідальності перед громадою, а також готовності до конструктивної дискусії щодо шляхів розвитку одного з провідних міст України», - сказав Левко Довган.

Водночас він додав, що  незважаючи на те, що усі кандидати отримали запрошення на дебати, жоден не підтвердив свою участь у них.

Керівник представництва Міжнародного фонду «Відродження» Оксана Дащаківська наголосила, що фонд також підтримує цей проект.

«Маємо ситуацію, коли, з одного боку, кандидати звинувачують виборців у тому, що ті не хочуть розібратися в політичній ситуації, а з іншого - самі ж кандидати не поспішають пройти «Детектор для кандидатів». Ми просимо журналістів і громадських активістів звернутися до кандидатів у мери Львова у соціальних мережах та закликати їх прийти на дебати», - сказала Оксана Дащаківська.

Вона додала, що дебати вестимуть Тетяна Данилюк та Павло Шеремет.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ