Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Каплиця українських полярників на Антрактиді перейде до ПЦУ

Каплиця українських полярників на антарктичній станції "Академік Вернадський" може перейти під опіку Православної Церкви України.

Про це у Facebook повідомив виконувач обов'язків директора Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, передає Прямий.

"Підписав та відправив два листи впродовж години: до Мінздоров'я щодо легального дозволу купити та завезти на "Вернадський" сильнодійні наркотичні речовини (на випадок хірургічних операцій), та до Блаженнішого Епіфанія щодо опіки Помісної церкви над капличкою на "Вернадському", - написав Дикий.

Посадовець зазначив, що " тема духовного життя в Антарктиді розкрита трохи більше ніж повністю".

Також Дикий повідомив, що сезонний загін 24 української експедиції десь біля Порт-Вільямса перечікує шторм у протоці Дрейка.

Нагадаємо, за словами експерта Андрія Здіорука, понад 50 парафій уже перейшло до складу Православної церкви України.

Також стало відомо, що священикам Свято-Покровського храму в селі Рубанівському на Дніпропетровщини, чия парафія перейшла до Православної церкви України, УПЦ МП заборонила служити та відлучила від посад.

Раніше повідомляли, що на Хмельниччині парафія Української православної церкви Московського патріархату перейшла до Православної церкви України.

У суботу, 15 грудня, в Києві Об'єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став Епіфаній. Фактично - це буде перший визнаний київський митрополит з часів правління Ярослава Мудрого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ