Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Карантин карантином, а людей годувати треба, – фермер із Яворівщини

Під українсько-польським кордоном розташоване село Смолин Яворівського району Львівської області, в якому діє успішне фермерське господарство «Обрій», створене ще в 1997 році Ганною Жук. Зараз селяни готуються до веснування, але вимог карантину дотримуються.
Ганна Жук, фото Гал-інфо.

Як заявила сьогодні, 20 березня, власкорові Гал-інфо фермер з Яворівщини Ганна Жук, паніки в Смолині через пандемію коронавірусу немає: діти в школу не ходять, дорослі за межі села стараються не виїжджати.

«Дороги до Смолина не дійшли, газ не дійшов, то, певно, й коронавірус не дійде. Я теж село не покидаю, бо, по-перше – роботи тьма, а, по-друге, в Яворівській райдержадміністрації ліквідували відділ АПК, то залишається лише йти то Бога на скаргу», – сумно жартує пані Ганна.

За її словами, карантин карантином, а людей годувати треба.

«Маємо непогану свиноферму, молочні корови. Зараз розкидаємо гній на полі. Скоро розпочнемо веснувати. Наше фермерське господарство забезпечує екологічно чистими овочами школи, дитсадки, лікарні. Отож, роботи – непочатий край», – зазначила фермер.

Коли журналіст поцікавився, чи доглядає далі разом із чоловіком Богданом Семеновичем ферму страусів, – Ганна Жук відповіла, що, на жаль, ні: мовляв, головна страусиха загинула, отож уже на цей Великдень порадувати земляків величезними писанками та дієтичним м’ясом не зможе.

Нагадаємо, що голова фермерського господарства «Обрій» Ганна Жук, 1960 р. н., реанімувала ще в 1997 році колишній колгосп «Авангард», яким керував колись її чоловік Богдан Жук. Цій енергійній жінці із вищою освітою вдалося вивести господарство в число одних із найкращих не лише на Яворівщині, а й на Львівщині. У 90-х ця смілива селянка врятувала та виходила молочне поголів’я корів, за що заплатила чималий штраф: із сокирою вийшла на пасовище до судовиконавців і не дала вивезти на бойню корови високої продуктивності – голштинської породи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ