Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Керівництво Дрогобицького ізолятора отримало "на горіхи" після візиту прокурора

Під час перевірки ізолятора у Дрогобичі очільник прокуратури Львівщини виявив не усунені порушення, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський відвідав ізолятор тимчасового тримання №2 у Дрогобичі задля перевірки стану усунення виявлених раніше недоліків.

Нагадаємо, що у зв’язку із порушеннями конституційних прав громадян, що перебувають у місцях несвободи, а також режимних вимог, діяльність спецустанови поліції у вересні 2017 року була призупинена прокуратурою, а 02.01.2018 її  функціонування відновлено.

Очільник прокуратури області під час обходу виявив низку порушень.

Зокрема, попри наявність нових постільних комплектів та столових приборів в’язні не забезпечені цими речами.

Крім цього, у камерах відсутні засоби гігієни. У одній з них знаходиться туалет із зламаним краном зливу води, а внутрішня ручка на дверях в душовій кімнаті взагалі не функціонує.

Також виявлено порушення вимог пожежної безпеки та санітарних умов.

Окрім цього, встановлено, що ІТТ №2 у м. Дрогобич розпочав роботу з порушеннями вимог чинного законодавства та, зокрема, відомчих нормативно-правових актів МВС України.

Результати перевірки свідчать про неналежне виконання службовими особами місцевого відділу поліції та ІТТ №2 у Дрогобичі своїх посадових обов’язків, а також про недостатність відомчого контролю з боку відповідальних осіб Головного управління Нацполіції у Львівській області.

Відтак, керівництву Головного управління Нацполіції у Львівській області внесено вказівку щодо вжиття невідкладних заходів для усунення виявлених порушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ