Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівництво облради у Львові відзначить День Соборності

Урочистості до Дня Соборності та Свободи України – 94-ої річниці проголошення Акта злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки – у Львові відбуватимуться 21-го та 22-го січня, повідомила прес-служба Львівської облради.

У перший день святкувань відбудеться Урочиста академія у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької, в якій візьмуть участь керівництво та депутати Львівської обласної ради, представники Львівської ОДА та громадських організацій, студентство. 

Другий день урочистостей розпочнеться із вшанування борців за Соборність України. На Личаківському кладовищі відбудеться покладання квітів до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії та запалення лампадок біля могил Президента Національної Ради ЗУНР Євгена Петрушевича, держсекретаря військових справ ЗУНР Дмитра Вітовського, коменданта Січових Стрільців Михайла Галущинського, керівника і засновника національної скаутської організації «Пласт» Олександра Тисовського, воїна УГА Святослава Левицького.

Також у цей день буде покладено квіти та запалено лампадки біля могил головного командира УГА генерала Мирона Тарнавського, голови Державного секретаріату ЗУНР Костя Левицького,генерала-хорунжого Армії УНР Михайла Пересади-Суходольського та Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на Янівському кладовищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ