Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Керівництво Тернопільської та Івано-Франківської областей підтримає ініціативу Сеника звернутися до Президента

«Звернення, яке було прийнято сьогодні депутатими Львівської облради дає можливість Президенту України Ющенку побачити думку населення значної частини Західної України. Ми даємо Президенту України можливість опертися на депутатський корпус ЛОР», - заявив під час прес-конференції голова ЛОР Мирослав Сеник.
Він також розповів, що після закінчення сесії ЛОР на засіданні Асоціації місцевих рад Львівщини було прийнято подібне звернення, у котрому депутати місцевих рад Львівщини закликають Президента України, по-перше, розпустити ВРУ, по-друге, ввести пряме президентське правління, по-третє, формувати уряд народної довіри та, по-четверте, зібрати Конституційні збори і прийняти нову Конституцію.
Ініціатива Мирослава Сеника буде підтримана в Тернополі і у п’ятницю 14 липня буде проведено  подібну сесію Тернопільської облради – повідомив голова Тернопільської облради Михайло Миколенко. Таку ж ініціативу переймає Івано-Франківська облрада – про це зазначив під час прес-конференції  перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Зеновій Береговський.
На запитання журналістів, якщо ж все-таки прем’єр-міністром стане Віктор Янукович, на що саме можуть розраховувати ці три області, Мирослав Сеник відповів, що співпраця з центральною владою у такому випадку звичайно що буде: «На моє переконання, нас швидше за все захочуть задобрити і увійти нам в довіру, тому припущення щодо якогось економічного відставання наших областей є недоречним».
Перший заступник Івано-Франківської облради зазначив, що, можливо, в такому випадку Янукович захоче пригадати Івано-Франківську яйце, все ж таки співпраця також відбуватиметься, бо Івано-Франківська область є частиною України загалом.
Щодо можливості заміни голови Львівської ОДА в разі прем’єрства Януковича, Мирослав Сеник зазначає що у ЛОР немає жодного представника Партії регіонів, але є дуже багато депутатів — представників національно-демократичних сил, які в змозі прийняти рішення, аби швидше рекомендувати зняти з голови Львівської ОДА будь-якого «регіонала», присланого з Києва.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ