Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кіберполіція ліквідувала бот-мережу, якою керували з Росії

В Україні припинили роботу сервера керування бот-мережею, який адміністрували російські спамери та який координував розсилку спаму за допомогою зламаних серверів низки українських і зарубіжних компаній. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

"Протягом тривалого часу на території України функціонував керуючий сервер потужної кіберзагрози, що забезпечує координацію розсилки спаму за допомогою зламаних серверів низки приватних українських та закордонних компаній, заражених шкідливою програмою Linux/Mumblehard. Кількість таких серверів варіювалася в різні проміжки часу і станом на березень 2016 року, перебуваючи в 63 країнах світу, становила близько 4 тис., 33 з яких – українські", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до зони ризику, як правило, потрапляли сервери із загальним хостингом, один або кілька сайтів на якому (в більшості своїй з CMS Joomla) були зламані і містили шкідливу програму.

Повідомляється, що зловмисники могли віддалено виконувати команди на заражених серверах, отримувати несанкціонований доступ до оброблюваної на них інформації та несанкціоновано використовувати їх обчислювальні ресурси.

У Департаменті кіберполіції зазначили, що сервер керування бот-мережею Mumblehard, адміністрований російськими спамерами, було знайдено в південних регіонах України. В ході взаємодії між правоохоронцями, компанією ESET, представниками компанії Cys Centrum і фахівцями з CERT-Bund було вжито злагоджених заходів з ліквідації кіберзагрози та розшуку причетних до злочину осіб.

Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала діяльність міжнародної групи кібершахраїв, які присвоїли майже 15 млн грн.

Тиждень.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ