Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Кількість об'єктів відновлювальної енергетики в Україні зросла на 27%

Кількість об'єктів відновлювальної енергетики в Україні у першому півріччі 2017р. зросла на 27%, -

У першому півріччі 2017 р. в Україні побудовано 79 об'єктів відновлювальної енергетики, що на 65 більше ніж в аналогічний період минулого року. Таким чином, за даними експертної групи IB Centre, НКРЕКП та Держенергоефективність, станом на 1 липня загальна кількість об’єктів порівняно з минулим роком зросла на 27% до 370.

Левову частку об’єктів відновлюваної енергетики, зведених за останні два роки, становлять сонячні електростанції. Так, наприклад, у 2016 р. введено в експлуатацію 120,6 МВт потужностей, з них об’єкти сонячної енергетики – 99,1 МВт та вітроенергетики 11,6 МВт.

Як пояснює експерт ІСЕД з питань енергетики Оксана Короткевич, враховуючи зношеність та незадовільний стан більшості об’єктів традиційної енергогенерації, компанії все частіше інвестують саме у відновлювані джерела енергії:

«Держава і надалі має підтримувати реалізацію проектів у сфері відновлювальної енергетики, бо це інвестиція "без жалю". Крім того, що це можливість оновити енергогенеруючі потужності, тут ще діє замкнутий цикл – підтримка власного виробника, розвиток малого і середнього бізнесу, зменшення суми в платіжках і, саме головне, - це забезпечення своєї енергобезпеки».

ІСЕД

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ