Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

ВРУ прийняла у першому читанні проект закону на розвиток відновлюваної електроенергетики

Сьогодні, 19 грудня, ВРУ прийняла у першому читанні за основу розроблений спільно з Держенергоефективності проект Закону України № 6081, який полегшить підключення об’єктів з відновлюваної електроенергетики до мереж.Про це повідомило управління комунікації та зв'язків з громадськістю Держенергоефективності.

«Цей законопроект допоможе вирішити проблему так званого «резервування» потужностей. Справа в тому, що чимало інвесторів отримали технічні умови на приєднання до електромереж, але з різних причин не завершують будівництво об’єктів. У результаті потужності зарезервовано і нові інвестори, які готові увійти на ринок відновлюваної електроенергетики, не можуть знайти зручні точки приєднання. Все це через безстроковіcть дії технічних умов», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук та додав, що наразі з 4,5 ГВт потужностей об’єктів відновлюваної електроенергетики, які можливо приєднати до електричних мереж,  вже зарезервовано 4,2 ГВт.

Законопроектом передбачається: обмежити строк дії технічних умов на приєднання об’єктів відновлюваної енергетики до електричних мереж до 3 років; безстрокові технічні умови, видані до набрання чинності цим Законом, діятимуть 3 роки з моменту набрання чинності цим Законом.

Прийняття цього законопроекту дозволить: збільшити інвестиції у проекти з генерації «чистої» електроенергії; стимулювати інвесторів здійснювати забудову об’єктів будівництва, уникнути спекуляцій з виданими технічними умовами.

За законопроект проголосувало 227 народних депутатів України.


 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ