Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Кличку заборонили облаштувати Майдан в центрі Одеси

В Одесі Окружний адміністративний суд заборонив Одеській обласній організації партії УДАР проводити акції протесту на Думській площі, біля будівлі мерії, з 23 листопада по 31 листопада включно. Про це говориться в постанові суду, винесеній в ніч на суботу, 23 листопада.

З адміністративним позовом до суду звернувся виконавчий комітет Одеської міської ради, яка просила обмежити УДАР, Одеську обласну організацію ВО «Батькiвщина» і православну общину в особі кількох громадян на проведення масових акцій на проспекті Шевченка (біля обласної держадміністрації), на Куликовому полі, по вулиці Канатній, а також ряді центральних вулиць – Пушкінській, Єврейській, Дерібасівській, Єкатеринінській, на Єкатеринінській площі та Приморському бульварі до 9 грудня.

Виконком аргументував свій позов, зокрема тим, що найближчими днями на Приморському бульварі біля пам`ятника Дюку буде встановлено великий Дев’ятисвічник (менору) на честь іудейського свята Ханука (27 листопада).

Суд задовольнив позов частково.

Зокрема, в постанові, винесеній в ніч на 23 листопада, сказано, що встановлено обмеження в реалізації права на мирні збори шляхом заборони Одеській обласній організації політичної партії «УДАР» Віталія Кличка» по 31 листопада на Думській площі.

Наразі намети, встановлені вчора на Думській площі з нагоди проведення акції протесту проти призупинення урядом процесу підготовки до укладання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом, перенесено до пам`ятника Дюку.

Цей монумент розташований також на Приморському бульварі – приблизно за 200 метрів від будівлі мерії, але це місце до забороненої судом зони не потрапило.

Акції громадян, незадоволених рішення уряду зупинити процес підготовки до укладання Угоди про Асоціацію з ЄС третю добу тривають у багатьох містах України, зокрема, в Києві, Харкові, Дніпропетровську, Кіровограді, Тернополі, Івано-Франківську та інших.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ