Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кого українці бачать наступним президентом країни. Опитування

1/3
Лідерка партії Батьківщина Юлія Тимошенко лідирує у президентському рейтингу українців. За неї готові віддати свої голоси 15,8% тих, хто має намір голосувати та визначився із вибором. Такими є результати дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у листопаді 2017 року.

Водночас 13,8% виборців підтримують П.Порошенка, 9,6% – В.Вакарчука, 8,4% – В.Рабіновича, 8,3% – А.Гриценка, 8,0% – О.Ляшка, 7,0% – Ю.Бойка, 4,7% – О.Тягнибока, по 4,6% – В.Гройсмана та А.Садового.

У «антирейтингу» серед політиків першу позицію займає П.Порошенко: за нього у жодному разі не проголосують 23,9% опитаних, які висловили намір брати участь у виборах. О.Ляшка однозначно не підтримують 10,2% респондентів, Ю.Бойка – 9,8%, А.Яценюка – 8,5%, Ю.Тимошенко – 6,8%, О.Тягнибока – 5,1%, В.Рабіновича – 4,8%, В.Гройсмана – 3,1%.

Моделювання другого туру президентських виборів дало наступні результати. У випадку виходу до нього Ю.Тимошенко та П.Порошенка, останнього готові підтримати 21% опитаних, лідерку Батьківщини – 27%. При цьому 37% заявили, що не братимуть участі за таких умов у виборах, 13% не змогли визначитися із вибором.

Довідка.

Аудиторія: населення України від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%. Терміни проведення: 22-30 листопада 2017 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ