Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Колядник" Зварич оголосив голодування: вимагає відставки Медведька й Наливайченка

Екс-голова Львівського адміністративного апеляційного суд Ігор Зварич 20 січня 2010 року оголосив голодування в знак протесту проти свавілля, беззаконня найвищих посадових осіб: Президента, Генпрокурора та його заступників, голови СБУ, – повідомила прес-секретар адвокатів Зварича Тетяна Турчина.

 

Серед основних вимог Ігоря Зварича:

 

-від Президента Віктора Ющенка вимагає публічних вибачень за вчинення ним антиконституційних дій відносно Ігоря Зварича, вказаних у відкритому листі від 24 серпня 2009 року.

 

-відставки Генпрокурора Олександра Медведька та його заступників Ренаті Кузьміна та Віталія Щеткіна.

 

-відсторонення від проведення розслідування справи І. Зварича та звільнення з роботи прокурора ГПУ Івана Бабенка, начальника слідчого відділу ГПУ В. Жербицького, слідчого ГПУ С. Личика у зв’язку з їхніми антиконституційними, незаконними діями, фабрикуванням справи.

 

-відставки голови СБУ В. Наливайченка у зв’язку з його публічними погрозами, висловленими у ЗМІ, здоров’ю, життю Ігоря Зварича та  забороні захищати свої права в судах України.

 

-розблокування у Львівському СІЗО скерованих І. Зваричем заяв до найвищих посадових осіб в суди та державні органи

 

-розгляду судами України позовних заяв І. Зварича, які безпідставно затягуються відкладанням

 

«Такі мої дії зумовлені очевидними та явними беззаконними діями цих високо посадовців до прав людини. Дійшло до того, що після оголошення про закінчення розслідування в моїй справі 30 грудня 2009 року о 21 годині, проведеного з грубими порушеннями вимог КПК, до 20 січня мені не надано всіх матеріалів кримінальної справи для ознайомлення, що передбачено законодавством. Крім цього слідчий ГПУ С. Личик 14 січня 2010 на мої клопотання надати всі матеріали справи для ознайомлення, виніс постанову про відмову надання мені всіх матеріалів справи. У мене не залишається іншого виходу як вдатися до акції протесту в тюремній камері – безстрокового голодування. Я використав усі можливі механізми боротьби за свої права. Мені залишився один вихід – померти від голоду в тюремній камері. Можливо, своєю смертю я зможу привернути увагу на вчинене беззаконня відносно людини в Україні, або перемогти в цій боротьбі. Я прийняв це рішення свідомо і не відступлю від нього», - зазначив Ігор Зварич у своїй заяві для преси.

       

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ