Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Культура

Комісія фінансів та планування бюджету підтримала створення канатної дороги у Львові

Комісії фінансів та планування бюджету сьогодні, 11 травня, підтримала проєкт Ухвали “Про внесення змін до ухвал міської ради від 04.04.2019 № 4802 та від 18.07.2013 № 2547”, у якому йдеться про спорудження канатної дороги у Львові.

На комісії зазначили, що мета створення канатної дороги - забезпечення доступу маломобільних груп населення до Високого Замку. Цей проєкт виключно інвестиційний, кошти з міського бюджету на спорудження канатної дороги не витрачатимуть. 

Будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку “Високий Замок“ передбачає спорудження комплексу підвісної оглядової канатної дороги, пішохідного моста пам’яті героїв Небесної Сотні через вул. М. Кривоноса, заходів з благоустрою парків “Високий Замок“ та “На Валах“, та скверу на вул. М. Кривоноса у межах території реалізації проєкту та інших компонентів і заходів.

Побудова канатної дороги забезпечить можливість інклюзивного доступу всіх груп відвідувачів до території об’єкта світової спадщини та оглядових майданчиків парку “Високий Замок“, з яких розкриваються кругові панорами історичного центру м. Львова. Проєкт відповідає напрямку європейської програми доступності до об’єктів культурної спадщини.

Ініціатором цього проєкту виступила громадська організація “Львівська обласна організація “Реабілітація осіб з інвалідністю“.

Загалом проєкт реалізовуватиметься у межах об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО “Львів – ансамбль історичного центру (Україна)“, парків “Високий Замок“ та “На Валах“, які є парками-пам’ятками садово-паркового мистецтва, та сквері на вул. М. Кривоноса, які знаходяться на балансі Львівського комунального підприємства “Зелений Львів“.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ