Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комісія Мінкульту почала роботу в Лаврі: вражені тим, що залишили представники УПЦ МП

Фото з каналу Олександра Ткаченка
Фото з каналу Олександра Ткаченка
Фото з каналу Олександра Ткаченка
Фото з каналу Олександра Ткаченка
Фото з каналу Олександра Ткаченка
Фото з каналу Олександра Ткаченка
1/3
Комісія Міністерства культури та інформаційної політики України, після невдалих спроб, таки потрапила в Києво-Печерську Лавру.

Про це йдеться на офіційному каналі Міністерства культури та інформаційної політики України. 

«Наслідки безоплатного користування Лаврою представниками УПЦ МП. Комісія МКІП нарешті працює, хоч і не без перешкод. Фіксуємо заявою про злочин за ст. 298 ККУ «Незаконне проведення пошукових робіт на об'єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об'єктів культурної спадщини», — повідомили у відомстві.

Як розповів згодом міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко, комісії МКІП вдалось оглянути корпус № 112 — приміщення Книжкового складу

«На фото – наслідки користування УПЦ МП «Книжковим складом» Києво-Печерської лаври, збудованого у ІІ половині ХІХ століття, що є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення.

Понад 100 років корпус № 112 був невід’ємним елементом просторової композиції Києво-Печерської лаври, зразком громадсько-суспільної архітектури в стилі класицизму, проєкт якої виконаний відомим архітектором П.І. Спарро. УПЦ МП же знадобилося всього кілька десятків, аби перетворити приміщення на те, що ви бачите на фото», —  написав Ткаченко.

Він додав, що приміщення Книжкового складу опечатано представниками Заповідника. Слідчі проводять всі необхідні процесуальні дії від огляду приміщення до показів свідків.

Нагадаємо, 29 березня УПЦ МП мала звільнити будівлі Києво-Печерської Лаври.

30 березня Комісію Мінкульту з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» не пустили у святиню. Через перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Києво-Печерській Лаврі було подано заяву в поліцію.

31 березня повідомлялося, що Комісія знову не змогла розпочати роботу в Лаврі через перешкоджання УПЦ МП. Мінкульт подав ще одну заяву з того приводу.

Поліція відкрила провадження через перешкоджання роботі Комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ