Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Комісія МОЗ: Насірову поставили неправильний діагноз у "Феофанії"

Комісія Міністерства охорони здоров'я не підтвердила діагноз відстороненому голові ДФС Роману Насірову, який йому поставили у клінічній лікарні "Феофанія". Про відповідні висновки експертів у понеділок ввечері повідомляє НАБУ.

"Зокрема, у висновках зазначається, що лікарі "Феофанії" систематично та необґрунтовано перебільшували тяжкість стану здоров’я голови ДФС. Об’єктивних підстав для встановлення зазначеного раніше діагнозу, на переконання комісії МОЗ, у лікарів "Феофанії" не було. Члени Комісії викрили також порушення при виписці пацієнта з цього лікувального закладу", - сказано у повідомленні.

У НАБУ нагадали, що 2 березня детективи НАБУ затримали Насірова на території "Феофанії" за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України ("Зловживання владою та службовим становищем").

Медичний персонал лікарні намагався обмежити доступ детективів НАБУ до палати, в якій перебував голова ДФС, посилаючись на важкий стан його здоров’я.

Після вирішення питання про доступ до палати, в якій перебував голова ДФС, детективи НАБУ повідомили йому про підозру. Однак підозрюваного не було переведено до установи тимчасового тримання у зв’язку з інформацією про нібито різке погіршення стану його здоров’я.

Проте обстеження в іншому спеціалізованому медичному закладі діагноз лікарів із КЛ "Феофанія" не підтвердили.

Задля отримання об’єктивної оцінки стану здоров’я підозрюваного НАБУ 6 березня звернулось до Міністерства охорони здоров’я з проханням провести клініко-експертну оцінку якості надання медичної допомоги та медичного обслуговування в КЛ "Феофанія".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ