Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Комуністів, що розгорнули у Львові прапор, притягнуть до відповідальності – начальник обласної міліції

«Акція, яку провели комуністи, порушила порядок заходів, і за порушення порядку їх буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Так само, як і людину, що витягнула прапор», - заявив у коментарі журналістам начальник ГУ МВСУ у Львівській області Олександр Рудяк

За його словами, на 12.38 все відбувається в межах закону, і це заслуга громадян України, які толерантно і спокійно підійшли до заходів до Дня перемоги.

Начальник міліції також запевнив, що з інших областей підрозділів не було, відмовилися і від допомоги внутрішніх військ. Міліція та СБУ повідомили про те, що самі можуть впоратися, а надзвичайних ситуацій не виникало

Нагадаємо, що сьогодні, 9 травня, після офіційного покладання квітів на Пагорбі слави у Львові кілька ветеранів біля могил солдатів розгорнули червоний Прапор перемоги і відразу ж згорнули.

Тут же біля могил воїнів представники Львівського міського комітету Комуністичної партії України провели свою акцію: близько восьми осіб тримали плакати із фото акцій Автономного опору, Параду вишиванок тощо з гаслами проти нацизму. Як пояснив перший секретар ЛМК КПУ Євген Мазур, дев’яте травня це символічний день, у який потрібно боротися з проявами нацизму.

Згодом, після того, як завершились офіційні урочистості і міліція відкрила доступ до Пагорба слави, один з учасників акції розгорнув червоний прапор розміром півтора метра на 0,8 метра. Невідомі особи накинулися на нього, почали бити. Міліція їхрозборонила, а самого комуніста вивела з натовпу і повела в невідомому напрямку.

На Пагорб слави далі підходять люди з квітами та георгіївськими стрічками, є також люди у вишиванках. Час від часу спалахують словесні сутички між першими та другим, але до рукоприкладства не доходить. Загалом ситуація досить спокійна, міліція оточує Пагорб слави по периметру, однак, стоїть не щільним кільцем, будь хто може пройти до меморіалу.

Згодом з’явилась інформація, що чоловіком, який витягнув червоний прапор, був батько нардепа від КПУ Олександра Голуба. Втім, начальник обласної міліції Олександр Рудяк цього не підтвердив, порадив звернутися в Личаківський райвідділ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ