Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конституційний суд відмовився розглядати подання про мораторій на продаж землі

Велика палата Конституційного суду України ухвалила рішення про відмову у відкритті конституційного провадження у справі про конституційність положень про заборону на продаж сільськогосподарської землі. Про це повідомляє прес-служба КС у четвер,1 листопада.

"Постановлено Ухвалу Великої палати Конституційного Суду України про відмову у відкритті конституційного провадження у справі", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 22 травня Європейський суд з прав людини ухвалив рішення, що абсолютна заборона в Україні на купівлю та продаж земель сільськогосподарського призначення порушує Європейську конвенцію з прав людини.

Як повідомлялося, 30 грудня президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до розділу X «Перехідні положення» Земельного кодексу України», ухвалений Верховною Радою 7 грудня 2017 року. 

Нагадаємо, в Україні з 2002 року діє мораторій на купівлю-продаж земель сільськогосподарського призначення. Парламент кілька разів продовжував його дію. Зокрема, 6 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла закон "Про внесення змін до розділу X "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" (реєстр. №5321-1). Президент підписав його 28 жовтня. Закон продовжив ще на один рік термін дії мораторію на продаж або відчуження іншим способом земель сільгосппризначення, що нібито мало дати змогу врегулювати на законодавчому рівні процедуру обороту земель сільськогосподарського призначення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ