Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Конституційний суд знову відклав розгляд закону «Про очищення влади»

Конституційний суд України відклав на невизначений час розгляд конституційності норм закону «Про очищення влади». Про це після перерви в засіданні оголосив голова суду Юрій Баулін.

Цьому рішенню передувало клопотання представника Верховної Ради у Конституційному суді, народного депутата від «Об’єднання «Самопоміч» Єгора Соболєва. Він наполягає на відводі семи суддів у справі про конституційність закону про люстрацію.

«Суд оголошує перерву для вивчення питання про прийнятність цього клопотання. Про дату і час продовження розгляду справи буде повідомлено додатково», – сказав Баулін.

Депутат Соболєв заявив клопотання про відвід суддів Михайла Запорожця, Наталії Шаптали, Юрія Бауліна, Михайла Гультая, Сергія Вдовиченка, Олега Сергійчука та Василя Бринцева.

Соболєв вважає, що ці судді мають конфлікт інтересів, оскільки в 2010 році приймали рішення про скасування Конституції 2004 року, що призвело до узурпації влади колишнім президентом Віктором Януковичем.

Раніше цього місяця прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що нинішній склад Конституційного суду не може продовжувати розгляд цієї справи, оскільки восьмеро суддів підпадають під люстрацію.

У квітні цього року Конституційний суд уже розглядав закон «Про очищення влади» щодо конституційності окремих положень закону, але переніс розгляд. Засідання суду супроводжувалося протестом представників громадськості, які побоювалися, що суд визнає закон неконституційним.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ