Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Концентрацію влади в руках Януковича не можна вважати авторитаризмом, – Кость Бондаренко

Зараз я не можу сказати, що є якісь тенденції до авторитаризму. В нас є нормальний консенсус, який в економічному плані точно може піти на користь. Про це «Гал-інфо» сьогодні, 9 квітня, заявив політолог Кость Бондаренко.

 

За його словами, намагання стабілізувати владу, йдучи на непопулярні кроки, це перші передумови виходу із кризи. Якщо говорити, що в нас відбувалося півроку тому, коли Президент, Кабмін і Верховна Рада діяли в різнобій і протистояли один одному – це явно не сприяло покращенню економічної ситуації. Зараз принаймні ніхто не може сказати, що хтось заважає виводити країну з кризи.

 

Політолог зазначив, що не вірить у чітку залежність економічного розвитку від моделі політичної системи. З одного боку, не можна говорити про неминучість підйому економіки у відкритому, демократичному суспільстві. Громадянське і відкрите суспільство – це за великим рахунком міф, видуманий Попером та підтриманий Соросом, жодна країна його не побудувала. Тому не можна говорити, що ця система діє. З іншого боку, є приклад економічно розвинутої Франції часів президента Де Голля, який був абсолютно авторитарним лідером, а система голлізму не є до кінця демократичною.

 

На думку Костя Бондаренка, найбільш ефективною є система, що буде гарантувати стабільний розвиток і співпрацю всіх гілок влади в Україні. Водночас він не захотів говорити, чи теперішня влади відповідає цьому ідеалу.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ