Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Концерн РРТ розпочав будівництво нової цифрової телемережі

Кабінет Міністрів України підтримав розроблену за ініціативи Держспецзв’язку постанову, яка дасть можливість залучити під державні гарантії кошти для будівництва державної цифрової телемережі. Новий Мультиплекс забезпечить 90% українців телебаченням

Мультиплекс МХ-7 забезпечить трансляцію цифрового українського телебачення, в тому числі у віддалених та прикордонних регіонах, куди раніше сигнал вітчизняних каналів не надходив. Для цього Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ), що перебуває у сфері управління Адміністрації Держспецзв’язку, залучає 490 млн грн кредитних коштів на побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7.

«Розвиток інформаційної інфраструктури є першочерговим завданням держави в умовах гібридної війни. Це – питання гарантування інформаційної безпеки, національних інтересів і протидії зовнішньому негативному інформаційному впливу, зокрема з боку країни-агресора. Саме тому існує нагальна потреба у побудові державного сегменту системи цифрового телемовлення», – коментує необхідність ухвалення постанови Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Концерн РРТ забезпечує інформаційну безпеку держави, в тому числі й на кордоні із тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим, у Донецькій і Луганській областях та в інших регіонах України. 

«Зараз Концерн РРТ готовий побудувати цифрову телевізійну мережу в метровому діапазоні, для цього у нас є відповідна інфраструктура та досвід будівництва мереж, але реалізація проєкту потребує значних фінансових ресурсів. Урядова гарантія під залучення кредитів дає можливість розпочати розбудову МХ-7», – обґрунтовує необхідність надання кредитних коштів керівник Концерну РРТ Кирило Данилов. 

Після ухвалення Урядом рішення про надання у 2021 році державної гарантії Концерну РРТ для залучення кредитних коштів Концерн РРТ побудує загальнонаціональну цифрову багатоканальну телемережу МХ-7, що дозволить забезпечити повноцінним покриттям цифровим телевізійним мовленням не менше ніж 90% території України, а також забезпечити доступ населення на територіях, що межують із Російською Федерацією та тимчасово окупованими територіями, до програм українського телебачення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ