Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Концерн РРТ вимкнув телеканал «Ера»

12 червня о 6-й годині ранку Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення (Концерн РРТ), як і попереджав, припинив розповсюдження ефірного сигналу телеканалу «Ера» (ТОВ «ТРК “Ера”») через заборгованість майже 9 млн грн. Про це повідомили в прес-центрі Концерну РРТ.

«Ранкового блоку мовлення “Ери” не було в ефірі. Зараз ми чекаємо на реакцію компанії», - повідомили в прес-центрі КРРТ.

ТРК «Ера» за ліцензією мовить 5 годин 18 хвилин на добу на частотах мережі УТ-1, яку ділить із суспільним телеканалом «UA: Перший». «Ера» має відрізки часу зранку з 6:00 до 9:00 та увечері з 23:00 до 1:18.

У п’ятницю, 9 червня, Концерн РРТ публічно попередив про вимкнення ТРК «Ера» в разі несплати заборгованості.

За повідомленням Концерну РРТ, ТРК «Ера» заборгувала йому за отримані у 2016-2017 роках послуги 8 млн 928 тис. 641,57 грн. «Неодноразові письмові та усні звернення до керівництва ТОВ “Телерадіокомпанія “Ера” не призвели до вирішення питання щодо відшкодування боргів», - повідомили в Концерні.

У зв’язку із цим Концерн РРТ листом від 29 травня попередив ТОВ «ТРК “Ера”» про те, що у разі непогашення заборгованості найближчим часом та в повному обсязі, надання телекомунікаційних послуг буде тимчасово призупинено через десять календарних днів після отримання повідомлення. Після цього Концерн РРТ листом від 8 червня повідомив ТОВ «ТРК “Ера”» про те, що надання телекомунікаційних послуг буде тимчасово призупинено з 6.00 12 червня.

Також Концерн РРТ поінформував про ситуацію та про можливе призупинення надання телекомунікаційних послуг ТРК «Ера» міністра інформаційної політики, голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, голову Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Раніше «Детектор медіа» вже писав, що в телеканалу «Ера» є борги перед Концерном РРТ, Харківським ОРТПЦ та Одеським ОРТПЦ за послуги з розповсюдження ефірного сигналу, про що свідчать судові рішення в єдиному реєстрі судових рішень. Зокрема, Концерн РРТ стягує з ТРК «Ера» через суд 10,1 млн грн (з урахуванням пені, річних відсотків та інфляційних витрат) заборгованості за 2014 рік (суди всіх інстанцій прийняли рішення на користь Концерну) і 6,2 млн грн заборгованості за 2016 рік (з урахуванням пені, річних відсотків та інфляційних витрат і з урахуванням частково сплаченої суми боргу). Остання справа розглядається в апеляції.

Сам телеканал «Ера» оскаржує тарифи Концерну РРТ в адміністративному суді. Апеляційний суд зобов’язав НКРЗІ та Держспецзв’язку привести тарифну політику Концерну РРТ у відповідність із законодавством. Справа розглядається в касації.

Детектор.Медіа

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ