Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Країною керує мафія, яка своїх не здає, - Луценко про можливість кадрових ротацій в уряді

Країною керує мафія. Про це учора, 24 грудня, під час спілкування з журналістами у Львові заявив політик, громадський діяч Юрій Луценко.

Гал-інфо звернулося до нього з проханням прокоментувати логіку дій президента, на що Луценко відповів: «Ні, логіку дій Януковича я не коментую. Я не психіатр, але якщо без жартів, то логіка дуже проста. У будь-якій демократичній країні після побоїща, яке вчинило МВС, на наступний день з політичних причин у відставку мав би піти міністр і, можливо, через місяць він мав би постати перед судом. Однак це було б у демократичній країні, а у нас нема не те що демократії, у нас нема навіть правлячої партії. Я вийшов з тюрми, і дехто вважав, що я перебільшую, коли кажу, що державу захопила мафія».

«Країною керує мафія. У кожного губернатора, у кожного міністра, у кожного начальника ГУ МВС є план «общака», який він має зібрати і передати нагору. Це мафія, а закон мафії - пахан не здає своїх. Якщо він здасть хоча б одного члена мафії, мафія розсиплеться. Ось чому нема відставки міністра внутрішніх справ, ось чому нема відставки уряду. Ми маємо справу не з політичними опонентами, а з правлячою мафією. Сподіватися на те, що нас почують у рамках політичного процесу не варто. Ми можемо лише в рамках закону і Конституції примушувати мафію відійти геть під страхом свого майбутнього. Так, це важко, але мільйони людей на вулицях та паралізація економічного життя, солідарність європейців, які вже почали фінансові перевірки статків українських можновладців, є відповіддю на це запитання. Той, хто вірить, той перемагає. Єдине, що може врятувати Януковича, – це наша зневіра і наш страх, але ми віримо у свою перемогу і не боїмося», – сказав Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ